Este un preparat cu arome minunate si plin de vitamine si nutrienti. Este o cina care ii va impresiona cu siguranta pe cei dragi si, in plus, nici nu este greu de preparat.
Ingrediente pentru somon la gratar cu ciuperci si salata de linte:
200 de grame de linte Puy;
1 frunza de dafin;
2 tulpini de cimbru;
800 ml de supa de legume (sau apa);
1 lingura de ulei de masline;
200 de grame de ciuperci champignon, taiate in 8;
200 de grame de ciuperci pleurotus, feliate;
2 catei de usturoi, taiati marunt;
4 fileuri de somon, a 100 de grame fiecare;
100 de grame rucola;
Sare de mare si piper negru, proaspat rasnit.
Pentru dressing:
1 catel de usturoi, pisat;
2 linguri de otet alb;
1 lingurita de mustar cu seminte;
1 lingurita de miere;
1 lingura de ulei de masline extravirgin;
1 lingura de apa.
Mod de preparare:
Lintea se pune la fiert intr-o oala mare, impreuna cu supa de legume (sau apa), foaia de dafin si cimbrul. Cand incepe sa clocoteasca, se reduce temperatura si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute, pana ce devine moale.
Intr-o tigaie mare neaderenta se pune ulei de masline.
Cand s-a incins, se adauga ciupercile, impreuna cu un praf de sare si piper si se gatesc timp de 6-8 minute, amestecand din cand in cand, pana cand ciupercile s-au inmuat si au inceput sa se caramelizeze pe margini.
Lintea se pune intr-un castron mare si se amesteca impreuna cu ciupercile. Pentru dressing, se pun toate ingredientele intr-un borcan curat, se adauga sare si piper.
Se inchide borcanul si se agita bine pana cand toate ingredientele s-au combinat si se obtine un amestec bine emulsifiat.
Gratarul se preincalzeste bine si se pun fileurile de somon timp de 6-8 minute, pana cand sunt gatite dupa preferintele tale.
Se toarna o jumatate din cantitatea de dressing peste salata de linte si se amesteca usor pana cand toate ingredientele sunt acoperite de sos. Se adauga frunzele de rucola, se pun deasupra fileurile de somon si se toarna deasupra restul de dressing.
Se serveste imediat.
Foto: Shutterstock.com