Aceasta salata de cartofi copti crocanti m-a cucerit de la prima incercare! Nu necesita sa fii o persoana prea priceputa in ceea ce priveste gatitul, dar este absolut delicioasa. O vad perfecta pentru serile in care vrei sa-ti impresionezi invitatii fara sa depui prea mult efort, dar si pentru masa de Paste, pe post de aperitiv. Daca te-am facut curioasa, iata un videoclip in care o poti vedea in toata „splendoarea”!
@alexandra.iosif7 NEBUNIEšššš¼ cea mai āde succesā incercare de pe tik tok de pana acum #salatacartofi #salata #potatosalad #crispypotatosalad
Iata cum se prepara salata de cartofi copti crocanti!
Ingrediente necesare pentru 3-4 portii:
1 kg de cartofi rosii sau albi
4 catei de usturoi (sau 2 lingurite de pudra de usturoi)
1 cub de unt
4 fire de ceapa verde
3 linguri de smantana
2 linguri de iaurt
1 lingura de mustar
2 linguri de ulei de masline
Sare, piper, marar si paprika, in functie de gust
Instructiuni de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 200Ā°C. In timp ce cuptorul se incalzeste, pregateste o tava acoperita cu hartie de copt.
Pregateste cartofii. Spala bine cartofii si freaca-i cu putina sare si ulei de masline. Pune-i la copt pentru aproximativ 30 de minute sau pana ce observi ca sunt crocanti si aurii. Atunci cand ii scoti din cuptor, striveste-i ajutandu-te de fundul unui pahar. Lasa-i putin sa se raceasca.
Taie cartofii in cubulete potrivite si asezoneaza-i cu piper, marar, paprika si ceapa verde taiata rondele.
In ceea ce priveste sosul, amesteca intr-un castron smantana, iaurtul, mustarul si usturoiul (dat pe razatoare sau cele 2 lingurite de usturoi pudra). Toarna sosul peste cartofi.
In functie de preferintele tale, poti adauga si alte legume in salata: castraveti, rosii, ardei gras, masline, ceapa rosie si ierburi proaspete, cum ar fi patrunjelul sau mararul. Pentru un plus de proteina, poti adauga chiar si oua fierte sau sunca de curcan.
Este o reteta rapida, sanatoasa si delicioasa, care iti va impresiona invitatii si care va adauga un plus de prospetime la masa ta de Paste. Cu gustul lor crocant si condimentat, acesti cartofi sunt perfecti pentru a fi savurati atat calzi, cat si reci.
Daca iti doresti si mai multa inspiratie pentru aperitive sanatoase si delicioase de Paste, iti recomand sa citesti articolul scris de colega mea exact pe aceasta tema:Ā Retete de aperitive pentru Paste, rapide si prietenoase cu silueta.
Foto: Instagram/@betterfoodguru