Pasta vegana de curry verde este facuta dintr-un amestec de condimente thailandeze, ardei iuti, busuioc si coriandru proaspete. Este o reteta foarte usor de facut, in doar cateva minute este gata. In plus, este delicioasa si de efect atunci cand vrei sa-ti asezonezi felurile de mancare thailandeze preferate.
Conopida la cuptor cu salsa verde
Iata ce ingrediente sunt necesare pentru reteta vegana de pasta de curry verde:
-1 tulpina de citronella (cu lungimea de 8-12 cm),
-6 catei de usturoi,
-3-6 ardei iuti verzi, proaspeti, curatati de seminte si nervuri (este recomandat sa porti manusi atunci cand ii cureti),
-2 cepe salota, taiate in sferturi,
-2 frunze de lime sau o lingurita de coaja proaspat rasa de limeta,
-90 gr de frunze si tulpini de coriandru proaspat,
-60 gr de frunze de busuioc proaspat (daca gasesti, poti sa folosesti busuioc thailandez),
-1 ½ linguri de galangal proaspat, razuit sau de ghimbir proaspat,
-1 lingura de suc de limeta,
-1 lingurita de sare,
-1 lingurita de chimen macinat,
-1/2 lingurita de seminte de coriandru, macinate,
-1 lingura de ulei de canola, optional.
Reteta vegetariana: Pizza mediteraneana
Cum se prepara:
Tulpina de citronella se taie pe lungime, apoi se scoate si se indeparteaza prima foaie de la exterior. Restul se taie in bucati de aproximativ 2 cm. Se pune in vasul unui robot de bucatarie prevazut cu lama pentru tocat. Se adauga si restul ingredientelor, cu exceptia uleiului. Se porneste robotul de bucatarie si se ameseca ingredientele pana cand formeaza o pasta groasa.
Nu uita sa opresti procesul de mixare pentru a curata peretii vasului. Optional, se poate adauga o lingura de ulei in timpul procesului de mixare, pentru a mai subtia pasta. Dupa ce a ajuns la consistenta dorita, se pune intr-un borcan prevazut cu capac etans si se poate pastra la frigider pana la 5 zile sau in congelator pana la 6 luni.
Spor la treaba si pofta sa ai!
Foto: Shutterstock.com