Ca sa te racoresti in serile de vara, iti recomand sa faci aceasta inghetata pe bat cu menta si ciocolata. Este un deliciu!
Nici macar nu ai nevoie de produse lactate ca sa obtii o inghetata cremoasa. Aceasta reteta vegana este perfecta daca vrei sa eviti lactatele. Acestea se pot inlocui foarte usor cu laptele de cocos la conserva si vei obtine o inghetata cremoasa.
Mamaliguta cu sparanghel si ricotta
Ingrediente pentru inghetata pe bat cu menta si ciocolata:
2 cutii cu lapte de cocos integral, la cutie
Un pumn cu frunze de menta proaspete
1/2 de ceasca de zahar
1/4 lingurita cu seminte de cardamom macinate
1/4 lingurita cu piper negru macinat
Un strop de sare
Ingrediente pentru glazura de ciocolata:
170 g de ciocolata neagra cu 70% cacao, maruntita
3 linguri cu ulei de cocos presat la rece
1 lingura cu sirop de porumb
Mod de preparare:
Pentru a prepara inghetata trebuie sa combini toate ingredientele intr-o cratita si sa le lasi la foc mic. Atunci cand amestecul incepe sa fiarba, se indeparteaza de pe flacara si se lasa sub capac 30 de minute. Strecoara apoi amestecul ca sa indepartezi frunzele de menta. Toarna compozitia in formele pentru inghetata pe bat, pune-le la congelator 20 de minute. Apoi se scoate forma pentru a se introduce betele de inghetata. Lasa inghetata la congelator peste noapte.
Inghetata de capsune cu mascarpone si lime
Ca sa prepari glazura de ciocolata trebuie sa topesti toate ingredientele pe foc mediu, dupa care sa lasi ciocolata sa se raceasca la temperatura camerei. Ca sa scoti inghetata din forme trebuie sa scufunzi recipientul in apa calduta 20-30 de secunde.
Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt. Se scufunda fiecare inghetata in ciocolata, dupa care se asaza in tava. Se introduce tava la congelator, iar dupa aceea se pot depozita in pungi zip-lock.
Foto: Shutterstock.com