Crevetii sunt printre cele mai populare fructe de mare, folositi foarte des, de la aperitive la cine usoare. Un mare atu il reprezinta, pentru mine, timpul de gatire de 3-5 minute; perfect pentru zilele de vara. Mai jos va prezint 3 dintre retetele mele preferate cu creveti din acest sezon si sunt tare curioasa: care este favorita voastra?
Paste fettuccine cu creveti, invaluite cu un sos delicios din ardei copti
1. SALATA CU CREVETI SI MURE
Ingrediente:
2 cani mix de frunze verzi
200g creveti
70g mure
30g branza de capra
ulei de masline
miere
migdale
piper
Pentru vinegreta: 1/2 cana ulei de masline, 1/4 cana otet de mere, 1 lingura miere, sare si piper.
Mod de preparare:
Incingem tigaia grill. Amestecam uleiul de masline cu mierea si piperul si il turnam peste creveti. Gatim crevetii pe grill timp de 3-5 minute pe fiecare parte.
Preparam simplu intr-un bol mic vinegreta, amestecand toate ingredientele.
Aranjam intr-un bol salata, presaram migdalele, murele, branza de capra si turnam vinegreta obtinuta. Adaugam crevetii si savuram.
2. BOL DE VARA CU CREVETI
Ingrediente:
1 cana bulgur fiert
1/4 cana miere
1 linguri sos de soia
3 catei de usturoi
sucul de la 1 lime
300g creveti
1 avocado
1 cana rosii cherry
porumb dulce
2 linguri ulei de masline
sare si piper
Mod de preparare:
Intr-un bol amestecam mierea, sosul de soia, usturoiul si sucul de lime. Turnam sosul peste creveti si ii lasam la marinat in frigider, pentru 1 ora.
Incingem tigaia grill si gatim crevetii cate 3 minute pe fiecare parte.
Taiem avocado felii. Ungem feliile de avocado si rosiile cu ulei de masline si le coacem pe grill.
Punem intr-un bol mare frunze de salata, bulgurul fiert, avocado si rosiile de le grill, porumb dulce si crevetii. Bowl-ul nostru de vara este gata!
Spaghete din zucchini cu creveti si vin alb
3. BARCUTE CU CREVETI SI SALSA DE MANGO
Ingrediente:
Pentru salsa de mango:
1 cana mango tocat cubulete
1 avocado tocat cubulete
½ ceapa rosie tocata marunt
Jalapeno murat tocat
Patrunjel proaspat tocat
Sucul de la 1 lime
Sare
Pentru barcute:
Andive
½ ardei gras rosu tocat cubulete
½ ardei gras galben tocat cubulete
1 lingura ulei de masline
Sare
300g creveti
Mod de preparare:
Coacem crevetii in tigaia grill incinsa, pentru 3 minute pe fiecare parte.
Intr-un bol mic punem toate ingredientele pentru salsa de mango si il dam la frigider.
Tocam ardeii grasi cubulete si ii asezonam cu ulei de masline si sare. Putem folosi si ardei capia murati.
Pentru barcute folosim foi de andive, pe care le umplem cu amestecul de ardei gras, salsa de mango si creveti. Un deliciu!
Foto: Marius Dragne