Cand te gandesti la retete pe baza de capsune, probabil ca iti vin minte smoothie-uri dulci si tarte parfumate.
Inghetata de capsune cu mascarpone si lime
Ei, bine, delicioasele fructe deja se gasesc in piete si magazine, iar ele pot fi utilizate pentru cele mai surprinzatoare retete. Iata cum le poti consuma in perioada urmatoare!
Top 3 retete pe baza de capsuni: Aromate si sanatoase!
1. Salata cu branza de capra, baby spanac si capsune
Te-ai gandit vreodata sa pui capsune intr-o salata sarata? Daca nu, este momentul sa o faci. Aceasta combinatie fresh este incredibil de fina si delicata, nutritiva si plina de vitamine!
Pentru a prepara salata, vei avea nevoie de:
- O mana mare de baby spanac proaspat
- 5-6 capsune medii, spalate, curatate si taiate felii
- 50 grame branza de capra
- O lingurita de otet balsamic
- O lingurita de ulei de masline
- Doua linguri de apa
- Sare si piper
Modul de preparare:
Pentru inceput, spala foarte bine baby spanacul, apoi lasa-l la uscat. Pune-l intr-un castron, adauga feliile de capsune si sfarama branza de capra deasupra.
Dressingul se prepara prin amestecarea energica a ingredientelor. Daca nu iti place otetul balsamic, il poti inlocui cu otet simplu sau zeama de la jumatate de lamaie.
Pune dressingul peste salata si serveste-o imediat, cat este proaspata, iar capsunele si spanacul isi pastreaza textura.
2. Toast cald cu ricotta, capsune, miere si menta
Ce spui de un mic dejun absolut divin, care te va binedispune pentru intreaga zi? Suna tentant, nu-i asa?
Prepara rapid acest toast crocant si cald, acoperit cu branza cremoasa, capsune dulci si proaspete, cu un twist interesant de menta!
Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- Doua felii de paine cu maia (poate fi inlocuita cu paine simpla sau cu seminte)
- 4-5 capsune medii
- 4 linguri de branza ricotta
- O lingura de miere sau sirop de agave
- Cateva frunze de menta proaspata
Briose cu iaurt si capsune, un desert ideal pentru vara
Modul de preparare:
Pentru inceput, spala bine frunzele de menta, apoi spala si capsunele si taie-le felii sau cubulete mari. Poti amesteca ricotta cu mierea sau siropul de agave, daca doresti. Daca nu, ele vor fi adaugate separat.
Prajeste feliile de paine pe ambele parti, in tigaie sau in toaster. Intinde ricotta pe fiecare felie, apoi adauga capsunele si frunzele de menta. Serveste sandwich-urile calde, alaturi de o cafea sau o limonada.
Croissant cu crema de branza si fructe de padure
3. Cobbler cu capsuni si ovaz
Daca vrei sa te bucuri de un desert decadent, plin de savoare, dar totusi proaspat, gateste acest cobbler savuros si serveste-l alaturi de o cupa de inghetata cu aroma de vanilie.
Ingrediente necesare:
- 10 capsune medii, curatate si spalate, taiate in jumatati
- 200g fulgi fini de ovaz
- 2 linguri de faina
- 50g unt nesarat
- 7 linguri de zahar brun
Modul de preparare:
Amesteca jumatatile de capsune cu cinci dintre lingurile de zahar brun. Unge o tava cu unt si putina faina, apoi toarna capsunele inauntru.
Separat, amesteca ovazul, untul, faina si celelalte doua linguri de zahar brun. Vei obtine un aluat cu o textura sfaramicioasa, pe care il vei presara uniform peste capsune.
Baga tava la cuptor, la o temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 20-30 de minute sau pana cand crusta de deasupra este usor rumenita.
Serveste prajitura fierbinte, cu inghetata de vanilie sau menta!
Foto: Unsplash.com