Adepta a unei diete sanatoase, Gwyneth Paltrow foloseste ingrediente proaspete si pline de nutrienti pentru a crea retete simple pe care oricine le poate face cu usurinta acasa.
Iata mai jos 4 retete sanatoase din noua carte a lui Gwyneth Paltrow. Speram sa-ti placa, sa le incerci acasa si sa ne spui si noua cum au iesit.
Cum putem introduce turmericul in alimentatia noastra in 3 retete simple
Legume de primavara crocante cu quinoa
“Primavara intr-un castron. Aici isi dau intalnire legumele de primavara si cerealele integrale. Este felul meu preferat pentru pranz atunci cand se incalzeste vremea afara.”
Ingrediente: 130 gr de quinoa sau orez brun, 3 tulpini de sparanghel, 60 gr de morcov dat pe razatoare, ½ de ridiche rosie, feliata subtire cu ajutorul peeler-ului, 90 gr de carne de pui fasii (optional), 90 gr de varza bok choy, taiata marunt, 30 gr de frunze de coriandru.
Supa de morcovi cu ghimbir – Reteta lui Gwyneth Paltrow
Pentru dressing se combina 1 lingura de sos de cocos si 1 lingurita ulei de seminte de susan prajite. Ingredientele se impart in mod egal in doua castroane pentru servit si se asezoneaza cu sosul de cocos si ulei de seminte de susan.
Sos Miso cu ghimbir
“Miso este unul dintre ingredientele mele preferate. Am ales miso din naut, obtinut prin fermentarea nautului in locul boabelor de soia, si astfel il pot savura chiar si atunci cand mananc curat.”
Ingrediente: 2 lingurite de pasta miso de naut, 2 lingurite de ghimbir proaspat razuit, coaja si zeama de la 2 lime, 70 ml de ulei de masline extravirgin, fulgi de sare de mare.
Ingredientele se pun intr-un castron si se amesteca continuu, apoi se incorporeaza treptat uleiul de masline si se amesteca pana cand se emulsifiaza. Se pune la frigider si se foloseste in maximum o saptamana.
Gwyneth Paltrow, reteta favorita de mic dejun: Somon afumat si chiftelute de cartofi si mere
Pui posat
Ingrediente: 1 ceapa, taiata in patru, ½ lingurita de boabe de piper intregi, ½ lingurita de sare, 2 piepturi de pui, fara oase si piele.
Se pun toate ingredientele intr-o oala mica. Se adauga suficienta apa cat sa acopere puiul. Se da in clocot si apoi se reduce temperatura si se lasa la fiert pentru 20-25 de minute.
Frittata simpla
Ingrediente: 2 linguri de ulei extravirgin de masline, 50 gr de ceapa rosie, taiata cubulete, 250 gr de sfecla verde, taiata cubulete, sare si piper proaspat macinat, 4 oua mari, batute.
Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Se ia o tigaie non-aderenta, cu cu diametrul de 16 cm si se pune la foc mediu, impreuna cu uleiul de masline. Se adauga ceapa rosie, taiata cubulete, si se gateste pana cand se inmoaie, apoi se adauga cubuletele de sfecla verde si se continua gatirea pana cand se inmoaie.
Se asezoneaza cu sare si piper din belsug, apoi se adauga ouale si se opreste focul. Se introduce la cuptor timp de 10 minute sau pana cand ouale sunt gatite. Se portioneaza si se serveste.
Foto: Instagram/Gwyneth Paltrow