Salata de cartofi cu dressing de mustar si fasole verde

1
De Daniela Mitran
4 mart. 2020

Iti este pofta de o salata savuroasa, satioasa si sanatoasa, insa esti lipsita de inspiratie? Iti propun sa incerci aceasta minunata salata de cartofi cu dressing de mustar si fasole verde! Este o explozie de gusturi, care ii va incanta chiar si pe cei dragi.

Gata cu retetele clasice de salate si cu modurile traditionale de a servi carbohidrati. Aceasta salata de cartofi cu dressing de mustar este perfecta pentru acele zile in care nu ai suficient timp pentru a gati preparate elaborate.

Cum sa prepari salata de cartofi cu dressing de mustar

Fiind o reteta frantuzeasca, este bogata in arome. Combinatia de ceapa, mustar, otet si capere iti va rasfata toate simturile!

Reteta este pentru sase persoane, insa o poti ajusta, in functie de preferinte.

Daca vrei, poti sa servesti salata alaturi de un burger vegan. Insa poate servi drept garnitura si pentru diferite tipuri de peste.

Iata, asadar, ce pasi trebuie sa urmezi:

Ingrediente:

Dressing

  • 1/4 ceapa rosie, tocata marunt
  • 1 jumatate de lingura de coaja rasa de lamaie
  • 1 jumatate de lingurita de usturoi tocat
  • 1 jumatate de lingura de mustar Dijon
  • 20 ml ulei de masline
  • 2 linguri otet rosu

Pentru salata

  • 1 kg de cartofi noi
  • 500 de grame fasole verde
  • un praf de sare
  • 100 de grame capere
  • 1 ceapa rosie, taiata marunt

Pentru aroma

  • Frunze proaspat tocate de chives

Preparare:

Curata bine cartofii, spala-i in cateva ape, apoi pune-i la fiert. Adauga un praf de sare in oala in care ii fierbi si asteapta aproximativ 20 de minute sau pana cand sunt suficient de fierti. Dupa ce s-au fiert, pune-i intr-o strecuratoare pentru a-i scurge de apa.

Separat, intr-un blender, adauga toate ingredientele pentru dressing. Pulseaza de cateva ori la viteza maxima, astfel incat sosul sa capete un aspect omogen.

Pasul urmator este sa pui cartofii intr-un bol si sa adaugi dressing-ul peste ei. Amesteca bine cartofii, astfel incat acestia sa fie bine acoperiti de sos.

Adauga restul ingredientelor in salata. Daca cartofii au absorbit prea mult din dressing si au tendinta sa fie uscati, poti adauga putin ulei de masline.

Orneaza salata cu frunzele proaspat tocate de chive si masa este gata.

Foto: Getty Images.