Toamna a fost blanda cu noi pana acum, asa ca ma pot bucura in continuare de salate fresh. In mod normal imi pregatesc meniul pentru intreaga saptamana din weekend, prin diferite tehnici de meal prep, sau cel putin gatesc cateva alimente pe care sa le am oricand la dispozitie, sa le combin cum vreau. De exemplu: o casoleta de quinoa fiarta sau, ca in reteta de fata, sfecla coapta.
Ingrediente:
Nu exista cantitati clare, poti adapta salata in functie de preferinte (mai multa sfecla sau mai multi castraveti), sau in functie de numarul de persoane de la masa.
Eu am folosit asa: sfecla coapta, castraveti, branza de capra, marar, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper.
Mod de preparare:
Taiem castravetii pe lung, in jumatate, si ii scobim de seminte. Acest pas nu este obligatoriu, doar daca aveti niste castraveti cu semintele foarte mari sau pur si simplu nu va plac.
Ii punem intr-un bol impreuna cu sfecla coapta taiata wedges sau cum va place. Stropim legumele cu ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper.
Salata de castraveti, piersici si ierburi aromatice
Presaram deasupra branza de capra sfaramata si marar proaspat tocat din belsug. Pofta buna!
Foto: Marius Dragne
*Pentru mai multe retete delicioase ma gasiti pe blog si pe Youtube.