Vara trece, iar eu vreau sa-i aduc un ultim omagiu! Cat mai sunt piersici in piata, internetul vuieste de retete de tarte cu piersici sau compoturi. Mie imi place sa le mananc crude, ca si gustare, iar astazi va prezint o reteta de cum putem integra aceste fructe si intr-o salata.
Tarta vegana cu piersici – un deliciu de vara!
Ingrediente:
Pentru vinegreta:
Ulei de masline, suc de lamaie, miere, sare si piper
Pentru salata:
Mix de frunze verzi (eu am folosit rucola si baby spanac)
2-3 castraveti
1-2 piersici
2 fire ceapa verde
Branza de capra sau feta
Frunze proaspete de busuioc
Frunze proaspete de menta (optional)
Sare si piper
Pizza dulce cu ricotta si piersici. Cine s-ar fi gandit ca e o combinatie excelenta?
Mod de preparare:
Pentru vinegreta, amestecam dupa gust toate ingredientele intr-un bol si bagam sosul obtinut la frigider pana ce salata este gata.
Intr-un bol punem frunzele verzi spalate, castravetii taiati felii subtiri, piersicile felii si ceapa verde tocata marunt.
Salata rapida cu nuca, rodie si branza de capra
Turnam deasupra vinegreta obtinuta si amestecam pana la omogenizare. Presaram pe salata branza sfaramata si frunzele proaspete de busuioc si menta. Asezonam salata cu sare si piper daca este cazul si o savuram.
Foto: Marius Dragne
*Pentru mai multe retete delicioase ma gasiti pe blog si pe Youtube.