Lintea se poate folosi in salate, supe, tocanite si in preparate cu orez, ea fiind o excelenta sursa de proteine pentru vegetarieni si vegani. Spre deosebire de fasole si naut, care necesita un timp mai lung de preparare, fiind esentiala etapa de inmuiere a boabelor, pentru linte nu este necesara aceasta etapa, astfel ca te poti baza pe aceasta leguminoasa pentru a face retete rapide.
Pastreaza linte fiarta la frigider sau tine mereu in camara ta conserve de linte, ca sa poti face rapid o mancare sanatoasa si satioasa. Cartofii dulci se combina foarte bine cu lintea, iar boabele de rodie confera acel gust dulce-acrisor care completeaza perfect salata.
Ingrediente pentru salata de linte cu rodie si cartofi dulci:
1/2 cana cu linte fiarta
1 cartof dulce mediu taiat cubulete
2 linguri cu seminte de rodie
Un pumn de rucola
3 linguri cu boabe de naut (optional)
3 linguri cu ulei de masline extravirgin
1 lingura cu otet balsamic
Sare
Piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Cartofii dulce se stropesc cu putin ulei de masline si se pun la cuptorul incins la 200 de grade Celsius. Se lasa aproximativ 30 de minute sau pana cand se rumenesc dupa gustul tau.
Dupa ce s-au racit, cartofii dulci se amesteca cu lintea si celelalte ingrediente.
Se asezoneaza cu sare, piper, otet balsamic si ulei de masline.
Foto: Shutterstock.com