Dupa o iarna lunga, primavara nu vine doar cu mai mult soare, mai multa vitamina D si o stare de spirit mai buna. Ea vine si cu legume de sezon, care de-abia asteapta sa fie folosite la potentialul lor maxim. O salata de primavara delicioasa este tot ce ai nevoie atunci cand te intrebi, dezamagita si grabita, „ce mananc azi?”.
Reteta de salata de primavara, cu paste si legume fresh
Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru salata:
- 100 g paste scurte (farfalle, fusilli sau penne)
- 1/2 conserva de naut fiert
- cateva anghinare marinate in ulei
- cateva ridichi proaspete
- cateva rosii cherry
- un castravete mediu
- o legatura de patrunjel
- o mana de frunze proaspete de busuioc
- o mana de coriandru proaspat
Pentru dressing:
- 2 linguri de ulei de masline extravirign
- Sucul unei lamai bio
- O lingurita de coaja de lamaie bio
- 1/2 lingurita seminte de chili (optional, daca iti place mancarea picanta)
- Sare si piper, dupa gust
Cum prepari salata de primavara:
Pentru inceput, fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalajul lor. Le poti lasa pe foc cu un minut mai putin decat timpul recomandat, pentru o textura al dente. Poti folosi paste normale sau paste integrale, daca doresti un plus de nutrienti. Cand pastele sunt fierte, clateste-le cu apa rece si lasa-le la scurs, intr-o strecuratoare.
4 gustari inainte de culcare care te ajuta sa te trezesti cu o stare mai buna dimineata
Scoate nautul din conserva, clateste-l cu apa rece, apoi lasa-l si pe el la scurs, cat timp pregatesti restul ingredientelor. Spala bine ridichile, castavetele, rosiile si frunzele proaspete, apoi tapoteaza-le cu un prosop de hartie.
Intr-un bol mare, pune nautul si pastele scurse. Apoi, taie ridichile in felii rotunde si subtiri, la fel si castravetele. Rosiile cherry le poti lasa intregi sau le poti taia in jumatati. Adauga legumele in castron.
Toaca frunzele de patrunjel, busuioc si coriandru foarte marunt. Cu cat sunt tocate mai bine, cu atat acestea isi vor elibera mai multa aroma proaspata. Adauga-le si pe ele in bolul cu ingrediente si amesteca, apoi pune si anghinarele scurse de ulei si taiate grosier.
Reteta ideala de paste pentru faza premenstruala, recomandata de un nutritionist
In final, pune toate ingredientele pentru dressing intr-un borcan cu capac si agita recipientul pana cand obtii un dressing omogen. Toarna-l in castron si amesteca usor. Serveste salata imediat sau pune-o in frigider pentru cateva minute.
Foto: Instagram/@lowhistaminekitchen