Iti va tine de foame mult timp si se pregateste in doar 15 minute si este potrivita si pentru un vegetarian sau vegan.
Ingrediente pentru salata de quinoa, branza feta, mazare si menta:
-35 gr de quinoa alba sau rosie;
-5 gr de frunze de menta, taiate fin;
-zeama si sucul de la ó lamaie;
-1/2 de ardei iute, fara seminte, taiat marunt;
– 30 gr de mazare, decongelata;
-25 gr de branza feta, taiata in cubulete mici.
Mod de preparare:
Quinoa se pune intr-o oala mica, impreuna cu 125 ml de apa rece. Se aduce la punctul de fierbere la foc mare, apoi se reduce focul la mic-mediu. Se acopera si se fierbe timp de 15 minute sau pana cand quinoa s-a inmuiat si a devenit pufoasa.
Mai poti adauga cate putina apa, daca quinoa incepe sa se usuce.
Dupa ce quinoa s-a gatit, se scurge bine si se transfera intr-un castron. Se amesteca usor frunzele de menta pentru a se inmuia usor de la caldura. Se pune sucul de lamaie si se adauga mazarea si ardeiul iute si se amesteca pan ace ingredientele se imbina.
Se adauga branza feta. Deasupra se presara coaja de lamaie si apoi se asezoaneaza cu piper negru.
Foto: Shutterstock.com