Este foarte usor de facut, este delicioasa si foarte sanatoasa. Daca astepti musafiri o poti face cu mult timp inainte si o poti pastra la frigider. O sa fie modul perfect ca sa incepi o petrecere reusita.
Ingrediente pentru salata greceasca cu quinoa:
Pentru dressing:
30 ml ulei de masline;
2 linguri de otet de vin rosu;
30 de grame de masline Kalamata, tocate marunt;
1/2 de lamaie (sucul);
Piper rosu si piper negru macinat
Pentru salata:
120 de grame de seminte de quinoa;
1 ardei gras rosu, copt;
2 castraveti taiati in felii;
1 zucchini feliat;
120 de grame de rosii cherry, taiate in jumatati;
60 de grame de rosii uscate la soare, scurse de ulei;
60 de grame de miez de anghinare marinat;
2 maini de frunze de rucola;
1 mana de frunze de busuioc si menta;
4 ridichi rosii, feliate;
30 de grame de boabe de naut din conserva, scurse si uscate (pot fi si coapte);
1 bucata de branza feta, sfaramata;
120 de grame de hummus simplu;
1 avocado feliat;
Seminte de pin coapte (pentru ornare).
Mod de preparare:
Dressing.
Se pun toate ingredientele impreuna intr-un castron sau intr-un borcan cu capac. Se asezoneaza cu piper rosu si piper negru.
Salata.
Quinoa se gateste conform instructiunilor de pe ambalaj. Apoi se pune intr-un castron mare.
Se adauga ardeiul gras copt, castravetii, zucchini, rosiile cherry, rosiile uscate, miezul de anghinare, frunzele de rucola, frunzele de busuioc, feliile de ridichi, branza feta sfaramata si nautul.
Se amesteca usor pana se combina toate ingredientele. Apoi se adauga putin dressing si se amesteca din nou.
Se ia un vas de salata si se pune hummusul intr-un strat uniform. Deasupra se asaza salata de quinoa si feliile de avocado. Se garniseste cu seminte de pin coapte si frunzele de menta.
Foto: Shutterstock.com