Salata nemteasca de castraveti, varianta vegana si super sanatoasa

1
De Irina Constantin
30 mai 2021

Cauti retete noi pentru aceasta vara?

Pe masura ce temperaturile cresc, organismul nostru are nevoie de mai multa hrana proaspata, usoara si simpla. Cu alte cuvinte, curry-urile fierbinti si mancarurile gatite fac loc salatelor bogate, smoothie-urilor racoritoare si fructelor delicioase de sezon.

Daca si tu cauti retete fresh pentru vara, ce zici de o salata de castraveti de inspiratie nemteasca? Chiar daca seamana cu grecescul tzatziki, vei descoperi gusturi si arome noi, versatile, pe care le poti combina cu o multime de alte preparate sanatoase.

Salata de castraveti nemteasca este plina de antioxidanti, fibre, magneziu, potasiu si vitamina C, toate aceste elemente fiind extrem de benefice in lunile de vara si nu numai. In plus, castravetele este racoritor si hidratant, ceea ce il face perfect in aceasta perioada!

Reteta de salata de castraveti de inspiratie nemteasca

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • Un castravete fabio
  • 50 g ceapa rosie
  • 2-3 catei mici de usturoi
  • 280 g iaurt vegetal neindulcit
  • O lamaie medie
  • O lingurita de mustar
  • O lingurita de sirop de artar
  • 3-4 linguri de marar tocat
  • Sare si piper, dupa gust
Cum se prepara salata de castraveti?

Pentru inceput, ia un bol incapator si incepe sa prepari dressingul. Stoarce zeama lamaii, apoi adauga iaurtul, mustarul si siropul de artar. Amesteca foarte bine, pana cand obtii un sos omogen. Gusta-l si condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.

Curata ceapa si usturoiul. Toaca usturoiul marunt. Ceapa o poti taia la fel de marunt sau julienne, lasand fasii subtiri, dar mai mari, pentru a avea o textura mai crocanta. Adauga ceapa si usturoiul in dressing si amesteca din nou.

In ceea ce priveste castravetii, ii poti taia in felii rotunde si subtiri sau poti folosi o ustensila de taiat pe lung, pentru a obtine fasii lungi si subtiri, asemanatoare unor tagliatelle. Adauga castravetii taiati in sos si amesteca incet, pentru a pastra forma acestora.

La final, presara marar proaspat tocat deasupra si serveste salata de castraveti la un brunch, alaturi de masline, legume proaspete si, eventual, cartofi noi la cuptor.

Foto: Instagram/@foodsfourthought