Este o reteta simpla, dar foarte aromata si foarte satioasa. O poti consuma ca atare sau pe post de aperitiv, daca nu crezi ca te vei satura. Eu zic ca nu mai e nevoie de altceva, avand in vedere cat de satioase sunt nucile, dar depinde de gusturi si de obisnuinta.
Cand eram mica nu as fi crezut ca fructele se potrivesc intr-o salata, dar astazi mi se pare ca se potrivesc perfect in aceasta combinatie, potrivita la orice masa.
Salata de castraveti, piersici si ierburi aromatice
Ingrediente:
mix de frunze verzi (am folosit rucola si baby spanac)
2 linguri seminte de rodie
2 linguri nuca romaneasca
1/2 mar, taiat felii
branza de capra
dressing
6 ingrediente pe care nu le pun niciodata in salata atunci cand vreau sa slabesc
Mod de preparare:
Spalam frunzele verzi si le tapotam cu un prosop de hartie, ca sa inlaturam excesul de apa.
Aranjam frunzele intr-un bol sau pe o farfurie si presaram deasupra semintele de rodie, nuca maruntita, branza de capra sfaramata si feliile de mar.
Baba Ganoush cu unt de arahide si paprika afumata – o salata de vinete diferita
Turnam deasupra dressingul preparat si preferat. Eu am folosit o vinegreta simpla din ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper si putina miere. E rapida salata sau nu?
*Pentru mai multe retete delicioase ma gasiti pe blog si pe Youtube.
Foto: Marius Dragne