Salsa de piersici, ingredientul cheie pentru orice preparat fresh de vara

1
De Irina Constantin
9 aug. 2021

Poate ca denumirea suna putin ciudat, insa iti garantam ca vei adora aceasta reteta!

Daca iti plac fructele de vara si preparatele inedite, gustul dulce-acrisor si inovatia in bucatarie, aceasta salsa de piersici va intra pe lista ta cu preparate favorite. Si chiar daca esti putin reticenta, poate ar fi bine sa ii dai o sansa. Vei descoperi un gust unic, de care te vei indragosti instant!

Reteta de salsa de piersici, gata in 30 de minute

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 piersici medii
  • jumatate de ceapa rosie
  • o rosie coapta
  • un ardei jalapeno (sau ardei iute clasic, proaspat)
  • o legatura mica de coriandru sau patrunjel proaspat
  • jumatate de lime
  • sare si piper, dupa gust
  • putin ulei de masline
Cum se prepara salsa de piersici?

Pentru aceasta reteta, poti alege si doua piersici mai putin coapte. Spala-le foarte bine, apoi taie-le in sferturi. Unge fiecare parte cu putin ulei de masline, folosind o pensula de bucatarie sau degetele. Pune bucatile de fruct pe un gratar sau, daca nu ai un grill, intr-o tigaie bine incinsa. Lasa-le sa se rumeneasca putin pe fiecare parte. Odata ce se vor coace, vor capata o aroma incredibila, total diferita de ceea ce stiai pana acum despre piersici!

Cum sa faci lapte vegetal condensat pentru cafea

Cat piersicile stau pe gratar, spala coriandrul (sau patrunjelul, daca nu iti place coriandrul) si toaca-l marunt. Fa acelasi lucru cu ardeiul jalapeno, cu ceapa si cu rosia.

Cand piersicile sunt gata, toaca-le si pe ele sub forma de cubulete, apoi amesteca-le cu toate celelalte legume. Stoarce lime-ul, adauga sare si piper treptat, gustand si ajustand aromele in functie de preferintele tale. Serveste salsa calda, la temperatura camerei sau rece.

Cu ce poti combina salsa de piersici?

Aceasta salsa delicioasa are arome extrem de proaspete si delicioase, asa ca merge de minune atat alaturi de fructe de mare sau peste, cat si in buddha bowl-uri, salate, in burgeri si alte preparate, pentru a le oferi acestora o nota exotica si speciala.

Foto: Instagram/@castellinicompany