Smoothie de vara cu pepene rosu si capsuni: o gustare cu putine calorii, racoritoare si nutritiva

1

Este o alegere excelenta pentru a te racori si hidrata in zilele calduroase, oferindu-ti in acelasi timp o sursa bogata de vitamine, minerale si antioxidanti.

Este o gustare hranitoare si saraca in calorii, usor de preparat.

Reteta pentru un smoothie de vara delicios cu ingrediente de sezon

Pepenele rosu contine apa in proportie de peste 90%, ceea ce il face ideal pentru hidratare in zilele toride de vara. Este o sursa excelenta de vitamina C, vitamina A si antioxidanti precum licopenul, care protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi.

Capsunile sunt bogate in vitamina C, fibre si antioxidanti, contribuind la sanatatea pielii si a sistemului imunitar.

De asemenea, ambele contin fibre dietetice care ajuta la o digestie sanatoasa si la mentinerea unui tranzit intestinal regulat.

Cu ajutorul acestor doua fructe de sezon poti prepara o bautura consistenta si racoritoare.

Ai nevoie de 200 de grame de capsuni spalate, curatate si taiate in doua, 200 de grame de pulpa de pepene rosu, 100 grame de iaurt 2% grasime, o lingurita de miere sau sirop de agave si zeama de la jumatate de lamaie.

Acest smoothie de vara este extrem de simplu de preparat! Cu ajutorul blenderului, amesteci bine toate ingredientele. Se serveste imediat.

Coaja de pepene verde are multe beneficii pentru sanatate – iata cum o poti folosi

Trucuri pentru a obtine un smoothie de vara fabulos

Secretul pentru aceasta bautura este sa gusti si sa o ajustezi in functie de preferintele tale. Poti sa mai adaugi miere sau lamaie pana cand ti se pare perfecta.

Poti sa inlocuiesti lamaia cu lime pentru o aroma mai exotica. Daca esti vegana sau tii post, opteaza pentru lapte de migdale sau de cocos in locul iaurtului.

De asemenea, daca iti plac aromele intense, poti sa pui ghimbir, turmeric sau scortisoara. Acestea au efecte antiinflamator si vor face bautura mai nutritiva, dar si extra delicioasa!

Optional, poti sa folosesti gheata, fie cand amesteci ingredientele in blender, fie cand servesti smoothie-ul in pahare.

Un alt truc ar fi sa congelezi fructele inainte de a prepara bautura. Va iesi un smoothie cremos si foarte rece. Sau, daca ai pofta de inghetata, dupa ce dai totul la blender lasa compozitia pentru 3-4 ore la congelator. Obtii un sorbet minunat.

Ce zici, incerci? Pofta buna!