Cand ai pofta de ceva bun, nu te gandesti neaparat la o gustare din caju. Totusi, posibilitatile sunt nenumarate cand vine vorba despre aceasta nuca versatila si foarte sanatoasa.
Cajuul iti asigura doza optima de fibre, grasimi sanatoase si proteine, in timp ce ramane slab in zaharuri. In plus, contine minerale si vitamine importante, precum manganul, magneziul si fierul.
Iar daca ai nevoie de si mai multe motive pentru a-l consuma pe post de snack, mai jos ai trei variante diferite de gustare din caju, fiecare dintre ele fiind absolut delicioasa.
Gustare din caju cu portocala si scortisoara
Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 100g caju crud
- 1/2 lingurita de scortisoara
- 2 lingurite coaja de portocala bio
- 2-3 lingurite sirop de agave
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Acopera tava cuptorului cu hartie de copt.
Amesteca toate ingredientele intr-un bol, cu o spatula sau chiar cu mana, inainte de a adauga indulcitorul. Este foarte important sa folosesti coaja unei portocale bio, netratata, pentru a evita consumul de substante chimice daunatoare.
Intinde compozitia pe hartia de copt si las-o in cuptor timp de 12 minute. Apoi, lasa totul la racit, rupe snacksurile in bucatele si consuma-le in decurs de o saptamana.
3 obiceiuri esentiale care iti asigura o imunitate de fier in fiecare zi
Gustare din caju cu ciocolata si piper
Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 100g caju crud
- 1/2 lingurita de cacao
- 2 lingurite ciocolata tocata marunt
- 2-3 lingurite sirop de artar
- 1/3 lingurita piper rosu proaspat rasnit/zdrobit
Mod de preparare:
Se prepara la fel ca prima varianta. Cu cat vei adauga mai mult sirop de artar, cu atat vei obtine un snack mai crocant. Daca vrei un gust mai intens de cacao, foloseste ciocolata neagra cu o concentratie de peste 60% cacao. Daca preferi gustul dulce, foloseste ciocolata cu lapte.
Gustare din caju cu miere si vanilie
Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 100g caju crud
- semintele de la jumatate de pastaie de vanilie
- 2-3 lingurite miere
- un praf de sare
Mod de preparare:
Se prepara la fel ca variantele de mai sus. Dupa ce scoti gustarea din cuptor, este important sa o lasi sa se raceasca total. Doar astfel o vei putea portiona si o vei putea pastra in conditii optime.
Daca nu consumi snacksurile imediat, pastreaza-le intr-un borcan sau intr-o caserola inchisa etans, la temperatura camerei.
Foto: Instagram/itslaurenofcourse