O reteta plina de arome si savoare, sanatoasa si foarte usor de facut. Incerci?
Toast cu avocado, sparanghel si somon afumat
Ingrediente:
Pentru somon:
1/3 cana sos de soia
3 linguri miere
2 linguri sriracha
2 linguri suc de lime
1 lingura ghimbir proaspat razuit
2 catei de usturoi
450g somon
1 lingura ulei de susan
Gwyneth Paltrow, reteta favorita de mic dejun: Somon afumat si chiftelute de cartofi si mere
Pentru decor: 2 fire de ceapa verde, seminte de susan, coriandru proaspat, felii de lime.
Pentru zucchini noodles:
4 zucchini
1 lingura ulei de susan
2 catei de usturoi
1 lingurita fulgi de chili
Mod de preparare:
Combinam intr-un bol sosul de soia, mierea, sriracha, sucul de lime, ghimbirul si usturoiul maruntit. Punem somonul in sos (cu pielea in sus) si il bagam la frigider timp de 30 de minute (poate sta pana la 8 ore).
Scoatem somonul si pastram marinata. Incalzim uleiul de susan intr-o tigaie si gatim somonul cate 2 minute pe fiecare parte. Dam focul mic si adaugam marinata pastrata, acoperim tigaia si il mai gatim timp de 5 minute.
Somon in crusta cu chipsuri de cartofi dulci – reteta celebrului chef Donna Hay
Scoatem somonul pe un platou, turnam deasupra sucul ramas si decoram cu ceapa verde tocata, seminte de susan si coriandru.
In aceeasi tigaie, incalzim uleiul de susan si calim usturoiul tocat, fulgii de chili si zucchini noodles spiralati, timp de 3-5 minute.
Pofta buna!
Foto: Marius Dragne
*Pentru mai multe retete delicioase ma gasiti pe blog si pe Youtube.