Somonul este o sursa buna de acizi grasi omega-3, care sunt importanti pentru sanatatea inimii, a creierului si a pielii. Nutritionistii recomanda consumul de peste gras o data sau de doua ori pe saptamana, in locul preparatelor cu carne rosie. Pentru ca se face foarte rapid si este foarte gustos, trebuie sa incerci aceasta reteta de somon cu susan si sparanghel. Il poti prepara atat pe o tigaie grill, cat si la cuptor.
Ingrediente pentru somon cu susan si sparanghel:
2 bucati de somon
Sare si piper
Susan prajit
Cimbru uscat
O legatura mica de sparanghel
Rucola
Rosii cherry
Felii de lamaie
Mod de preparare:
Somonul se asezonează cu sare, piper, susan, cimbru uscat si se impachetează în foaie de copt alaturi de cateva felii de lamaie. Se lasa la cuptor pana cand este bine patruns. O alta metoda este aceea de a-l praji fara ulei pe o tigaie grill.
Sparanghelul se spala, se sterge bine si se pregateste in tigaia grill, intorcandu-se pe toate partile ca sa prinda un gust delicios.
Se asaza somonul pe un pat de rucola, iar alaturi se pun sparanghelul si rosiile cherry.
Foto: Shutterstock.com