Pentru o cina usoara, de vara, dar plina de savoare si arome, iti recomad sa incerci reteta de somon cu taitei din zucchini si pesto de coriandru.
Ingrediente pentru somon cu taietei din zucchini si pesto de coriandru:
Legume:
-1-2 zucchini de dimensiuni medii, curatati la capete si spiralati;
-2 morcovi medii, curatati si feliati cu un peeler;
-suc de lamaie;
-sare de mare.
Pesto:
-120 gr coriandru tocat, cu tot cu tulpini;
Salata cu paste: 3 retete delicioase si racoroase
-120 gr patrunjel tocat, cu tot cu tulpini;
-2 linguri de marar tocat;
-60 gr midgale sau nuci, de preferat inmuiate in apa cel putin 2 ore;
-1 catel de usturoi, curatat;
-1 lingura de coaja de lamaie si 2 linguri de zeama de lamaie;
-1/2 lingurita de sare de mare;
-6 linguri de ulei extravirgin de masline.
Somon:
-4-5 fileuri de somon, dezosate;
-2 linguri de ulei de masline;
-sare de mare;
-piper.
Mod de preparare:
Legumele se feliaza si se amesteca impreuna cu sucul de lamaie si un praf de sare.
Pentru pesto se pun in bolul robotului de bucatarie plantele aromatice, nucile, usturoiul, coaja si zeama de lamaie, sarea si se pulseaza de cateva ori, ca sa se omogenizeze. In timp ce robotul functioneaza se adauga uleiul de masline. Se gusta si, daca mai este nevoie, se mai poate adauga sare, lamaie sau ulei de masline.
Vinete cu lamaie si usturoi la cuptor. Combina-le cu un sos din iaurt si sumac!
Se ia o tigaie si se pune la foc mediu-mare. Se adauga ulei de masline si apoi se pun taieteii de zucchini si se gatesc 2-3 minute, pana cand incep sa se inmoaie. Se scot intr-un castron, se asezoneaza cu sare si se adauga morcovul razuit si 40 gr de pesto. Se condimenteaza din nou cu sare.
Somonul se asezoneaza cu sare si piper si se gateste timp de 8-10 minute sau pana cand carnea devine opaca.
Se pune o portie de taietei pe farfurie, deasupra se asaza fileul de somon si se garniseste cu o portie de pesto. Se serveste imediat.
Foto: Shutterstock.com