Stir-fry de vita cu ardei, un mix picant care merge de minune cu orez integral

1
De Ioana Marosan
22 mart. 2019

Legumele trase rapid la tigaie si combinate cu fasii de vita sunt delicioase si merg de minune alaturi de un bol cu orez integral. Iti recomand acest stir-fry de vita cu ardei pentru o masa rapida si sanatoasa.

Retetele de inspiratie asiatica au cucerit multa lume, in special prin simplitatea si rapiditatea cu care le poti prepara. Diversitatea de condimente si legume pe care le poti folosi in stir-fry-uri iti ofera posibilitatea sa le prepari de mai multe ori in timpul saptamanii, fara sa te plictisesti de aceeasi mancare.

De data aceasta iti propunem sa incerci un stir-fry de vita cu ardei cu sos picant de cocos pe care sa-l servesti peste un bol de orez integral proaspat fiert.

Ardei jalapeno umpluti, o gustare savuroasa

Ingrediente pentru stir-fry de vita cu ardei:

Fasii de carne de vita

1 lingura cu ghimbir proaspat tocat marunt

3 catei de usturoi tocati marunt

1/4 lingurita cu piper

3/4 lingurita cu sare

1 ceasca cu lapte de cocos din conserva

2 lingurite cu zahar

1 lingura cu sos iute Sriracha

1/2 lingurita cu coaja de lime proaspat razuita

2 linguri cu zeama de lime

2 linguri cu ulei de masline

1 ardei rosu taiat fasii

1/2 ceapa rosie taiata solzisori

1 ardei iute taiat rondele

4 cani cu frunze de spanac

2 fire de ceapa verde, tocata marunt

2 linguri cu patrunjel proaspat sau coriandru

Salata de ardei copti cu masline kalamata si capere

Mod de preparare:

Amesteca fasiile de vita cu ghimbirul, usturoiul, piperul alb si sarea, lasand carnea la marinat timp de 15 minute. Intr-un bol se amesteca laptele de cocos cu zahar, sosul Sriracha, coaja de lime si zeama de lime. Foloseste un wok bine incins cu putin ulei in care sa pui fasiile de vita, amestecandu-le 5 minute pana cand sunt patrunse, dupa care se scot pe o farfurie.

Chilli con carne, un preparat mexican savuros

Adauga in wok ardeii, ceapa si inca putin ulei, lasand totul pe foc mediu timp de 2-3 minute. Adauga apoi amestecul preparat cu lapte de cocos, iar dupa ce a inceput sa clocoteasca se pun frunzele de spanac si fasiile de vita. Amesteca si lasa totul la foc 2 minute pana cand se inmoaie spanacul. Se serveste pe pat de orez integral si se orneaza cu ceapa verde si patrunjel sau coriandru.

Foto: Shutterstock.com