In cartea lor de bucate gasesti o multime de preparate sanatoase si gustoase. Am ales sa-ti recomand aceasta supa crema de conopida, pentru ca sunt sanse mari sa nu fi gustat asa ceva. Este un amestec perfect de arome si substante nutritive, te vei convinge de cele spuse dupa ce o vei gusta.
Din urmatoarele ingrediente iti ies cam patru-cinci portii cremoase. S-ar putea sa iti vina sa zici ca aceasta supa crema de conopida nu contine conopida, ci un tip de crema fina. Atat de buna este! Pont: pastreaza cateva buchetele de conopida si pentru a decora bolul de supa.
Ingrediente pentru supa crema de conopida
1 lingura de ulei vegetal
2 cepe tocate
1/2 lingurita de sare
3 catei de usturoi pisati
1/2 ceasca de vin alb sec
1 conopida mare, desfacuta in buchetele
4 cescute de supa de legume
piper
2 linguri de ulei de masline
2 linguri de arpagic pisat
1 lingura de patrunjel tocat.
O portie are 131 de calorii, din care 59% grasimi, 4.8% proteine, 11 g carbohidrati, 2.9 g fibre, 702 mg de sodiu si 0% colesterol.
Mod de preparare:
Incalzeste uleiul intr-un vas mare la foc mediu. Adauga ceapa si sarea, amesteca ocazional si lasa sa se caleasca aproximativ cinci-opt minute, cu capacul pus.
Cand ceapa s-a inmuiat, adauga usturoiul si vinul si lasa sa se gateasca ingredientele, pana se evapora lichidul, nu mai mult de cinci minute.
Incorporeaza conopida si supa de legume si lasa sa dea in clocot. Micsoreaza apoi flacara, acopera vasul si lasa la gatit, 20-25 de minute sau pana se inmoaie conopida.
Blenduieste amestecul dupa dorinta, mai fin sau in asa fel incat sa mai simti cateva bucatele de conopida in supa crema. Adauga si piperul in blender, dar si sare, daca mai simti nevoia.
Intr-un vas mic, combina uleiul de masline, arpagicul si patrunjelul. Cand servesti supa, pune cate putin din acest dressing si bucura-te de un preparat pe cat de simplu, pe atat de aspectuos si gustos!
Foto: Shutterstock.com