Iar daca adaugi si cateva ingrediente picante, care amplifica senzatia de caldura, o transformi in masa perfecta pentru o zi geroasa de iarna!
Nimeni nu vrea sa stea o vesnicie in bucatarie, tocmai de aceea iti propunem o reteta de supa-crema de conopida aromata, care se prepara extrem de usor si are un gust divin. Reteta face parte din cartea de bucate a chef-ului american Sam Way.
„Amestecul de condimente si texturi din aceasta supa o fac mancarea perfecta pentru o zi rece si ploiasa”, spune Way, citata de purewow.com. Si cu siguranta nu greseste: aceasta supa este aromata, simpla, plina de gust, care iti ofera o stare placuta de confort.
Daca vrei ca supa sa fie vegetariana, inlocuieste supa de pui cu supa de legume. De asemenea, inlocuieste untul cu ulei de masline.
Ingrediente
1 capatana de conopida
1 lingura ulei de masline extravirgin
sare si piper negru proaspat macinat
1 capatana mica de usturoi
1 praz, taiat cubulete
o bucata de unt (aproximativ 2 linguri)
2 lingurite pudra de curry
4 cani de supa de pui
crutoane pentru de servit (optional)
Ingrediente pentru uleiul de chili si usturoi
4 catei de usturoi, tocati
4 lingurite de fulgi de chili uscati
2 legaturi de patrunjel proaspat, tocate marunt
4 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius.
Pregateste supa:
Taie conopida in buchete si pune-o intr-o tava mare de cuptor. Stropeste cu ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper. Taie capatana de usturoi in jumatate, infasoar-o strans in folie de aluminiu si pune-o in coltul tavii. Pune tava la cuptor si coace pana cand conopida se rumeneste putin, aproximativ 20 de minute. Scoate conopida din tava si pune din nou usturoiul la cuptor pentru inca 10 minute, pentru a se gati complet.
Intr-o cratita mare, la foc mediu, caleste prazul in unt pana se inmoaie, aproximativ 5 minute. Adauga praful de curry si lasa inca aproximativ 2 minute.
Pune conopida in cratita si stoarce peste cateii de usturoi copti. Adauga supa de pui si lasa la fiert. Dupa ce da in clocot, lasa la foc mediu timp de 10 minute.
Pregateste uleiul de chili cu usturoi:
Adauga usturoiul tocat, fulgii de chili si patrunjelul intr-un bol termorezistent. Incalzeste uleiul intr-o cratita pana este foarte fierbinte, apoi toarna-l peste amestecul de usturoi. Amesteca si lasa la racit inainte de servire.
Ia supa de pe foc si amestec-o folosind un blender de imersie. Gusta si asezoneaza cu condimente dupa preferinte.
Serveste in boluri de supa, adaugand crutoane si un strop de ulei de chili cu usturoi.
Foto: depositphotos.com