Oricat de mult ne-ar placea sa ne aventuram in arome intense de burgeri asezonati cu mustar sau paste cu sosuri cremoase si „grele”, uneori visam cu ochii deschisi la o supa usoara si hranitoare deopotriva, ca aceea pe care ne-o pregatea mama cand eram mici.
Supa thailandeza cu taitei si lapte de cocos
Supa de curcan cu legume si galuste de gris este un adevarat rasfat. Chiar daca ai nevoie de mai mult timp ca sa o prepari, practic nu ai mare lucru de facut.
Dupa ce ai pus carnea si legumele la fiert, trebuie doar sa astepti dupa ele ca sa se patrunda si sa elibereze toate aromele. Vei obtine o supa foarte aromata care se imbina perfect cu galuste de gris facute in casa.
Supa crema de linte plus un ingredient surpriza
Ingrediente pentru supa de curcan cu galuste de gris:
Bucati de curcan cu piele
5 cani cu supa de pui
5 cani cu apa
2 tulpini de telina apio taiate cubulete
1 morcov taiat rondele
1 frunza de dafin
Putina sare
Putin piper
1 ceapa tocata
1 ceasca cu fasole verde congelata
2 pumni cu porumb congelat
2 pumni cu mazare congelata
Pentru galuste de gris
1 ou
70 de grame de gris
Putina sare
Mod de preparare:
Combina primele 8 ingrediente intr-o oala. Se lasa sub capac la fiert timp de 3 ore, pe foc mic. Zeama strecurata se pune din nou la fiert, se adauga ceapa, telina, morcovii si fasolea verde. Se lasa la foc mic 10 minute pana cand se inmoaie legumele. Se adauga porumbul, mazarea si carnea de curcan taiata bucati, lasand supa sa fiarba la foc mic.
Supa crema de dovleac cu smantana din nuca de cocos si seminte
Pentru a face galustele se bate oul cu furculita si se adauga treptat grisul. La final se adauga si sarea. Aluatul se lasa 10 minute la odihnit. Se pune cate o lingura de aluat in supa care fierbe incet.
Foto: Shutterstock.com