Supa de pui cu cuscus – Cel mai bun remediu impotriva racelii

supa de pui
1
De Roxana Dobrita
24 sept. 2018

Aceasta supa e perfecta pentru acele momente cand simti ca te paste o raceala: stranuti, te dor oasele si iti simti ochii grei si obositi.

Are in compozitie foarte multe ingrediente care ajuta corpul sa recupereze puncte la capitolul imunitate (ghimbir, usturoi, turmeric si lemongrass). In plus, gustul sau usor si aromat iti dau o stare de bine, ajutandu-te sa te simti mai energizat in acele seri cand frigul ti-a venit de hac si te simti slabita si obosita.

Pentru mine orice iarna e o iarna grea pentru ca de regula incep tura de raceli si viroze de prin octombrie si ma tine asa pana dau primii ghiocei. In timp, dupa ce am incercat mai multe remedii naturale, mi-am dat seama ca tot cu ajutorul alimentatie imi pot intari organismul si-l pot ajuta sa faca fata mai usor temperaturilor scazute si bacteriilor din aer.

Iar supa de pui a fost intotdeauna in cap de lista cand vine vorba de lucruri pe care le pot consuma atunci cand sunt racita. Nu stiu daca e stiinta, daca e efect placebo sau pur si simplu nostalgia copilariei mele, dar nu-i nimic mai reconfortant decat o farfurie cu supa de pui atunci cand inoti in paturi si te lupti cu febra si frisoane.

In plus, in timp am imbogatit reteta cu tot felul de ingrediente benefice pentru sanatate, transformand-o intr-un remediu cu adevarat potent. Iar motivul pentru care pun cuscus in loc de fidea sau taitei este ca ultimul lucru de care ai nevoie atunci cand esti racit este sa te lupti cu firele alea lungi de paste, alergandu-le prin farfurie.

Ingrediente pentru supa de pui cu cuscus:

1 cana ceapa tocata marunt

¾ cana praf feliat

½ cana morcovi tocati rondele

½ cana telina tocata marunt

1 lingura ghimbir dat pe razatoare

1 lingura pasta de lemongrass

2 catei de usturoi

½ lingurita turmeric ras

4 cani supa de pui

200g piept de pui fiert in prealabil

1 cana perle de cuscus

O jumatate de lamaie

Sare si piper

Patrunjel proaspat

Mod de preparare:

Incalzeste o lingura din supa de pui intr-o cratita de marime medie si cand incepe sa sfaraie, adauga ceapa, prajul, morcovii si telina. Soteaza pana ce legumele se inmoaie, aproximativ 6 minute.

Adauga ghimbirul, usturoiul si pasta de lemongrass, dupa care presara turmericul.

Toarna restul supei de pui, carnea si cuscusul, lasand totul sa fiarba la foc mic timp de 15 minute.

Stoarce jumatatea de lamaie in supa, gusta, asezoneaza cu sare si piper, presara patrunjelul si… savureaza!

Foto: Shutterstock.com