Supa gazpacho este varianta incredibil de simpla, buna si fresh, pentru a te racori si hidrata intr-o zi torida de vara. Fie ca o servesti la pranz sau la cina, aceasta iti va incanta simturile si te va racori imediat. Si pentru ca ne plac artificiile creative cand vine vorba despre retete, ti-am pregatit o varianta inedita de supa gazpacho – cu menta si capsune!
Aceasta supa de origine spaniola este un preparat nelipsit din meniul estival, fie ca este savurata simpla, cu diverse toppinguri sau cu crutoane crocante si aromate.
Reteta de supa gazpacho cu menta si capsune
Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 300 g rosii bine coapte
- 700 g capsune bine coapte
- O mana de frunze de menta proaspata
- Un ardei rosu
- O ceapa alba medie
- Un catel de usturoi
- O lingura de otet din cidru de mere
- 75 ml ulei de masline extravirgin
- Sare si piper, dupa gust
- Frunze de busuioc proaspat (optional)
Cum se prepara supa gazpacho:
Spala bine rosiile, capsunele si menta. Lasa-le la uscat intr-o sita sau pe un prosop de hartie. Taie rosiile in sferturi, apoi indeparteaza frunzele capsunelor si taie-le si pe ele in jumatati sau in sferturi, in functie de dimensiuni. Pune totul intr-un bol, adaugand si ceapa si usturoiul tocate marunt. Adauga sare si piper, adauga apoi si otetul si lasa totul la infuzat peste noapte, in frigider.
Tarta vegana si racoritoare cu zmeura, ciocolata si blat crocant de nuci
A doua zi sau peste cateva ore, scoate bolul din frigider si adauga menta proaspat tocata. Nu toca menta cu mult timp inainte si nu o adauga intreaga – scopul este sa eliberezi aromele proaspete chiar atunci cand folosesti ingredientul!
Amesteca bine, apoi pune totul in vasul unui blender, alaturi de uleiul de masline. Pulseaza rapid si scurt, pana cand obtii o compozitie omogena. Daca supa ti se pare prea densa, mai adauga putina apa rece, pana cand ajungi la consistenta preferata.
Poti servi supa simpla sau ii poti adauga cateva frunze de busuioc proaspat deasupra, ca decor. Pofta buna!
Foto: Instagram/@letscook.healthy