Supa picanta de linte si naut cu dressing de coriandru

1
De Roxana Dobrita
28 dec. 2019

Daca simti nevoia de a renunta un pic la carne dupa toata aceasta perioada de excese, avem reteta perfecta pentru tine!

Aceasta supa vegana este satioasa si delicioasa si va veni ca un pansament pentru organism dupa atatea portii de sarmale, friptura si cozonac. Pofta buna!

Ingrediente pentru supa picanta de linte si naut:

-2 linguri ulei de masline

-2 cepe

-3 catei de usturoi

-o bucata de ghimbir cat un deget, decojit si dat pe razatoare

-1 lingurita seminte negre de mustar

-1 lingurita seminte de chimen

-1 lingurita turmeric ras

-1 lingurita coriandru ras

-1/2 lingurita fulgi de chilli

-4-5 frunze de curry

-250g linte rosie clatita si strecurata

-400g rosii tocate marunt

-400g naut clatit si strecurat

-100g spanac sau varza kale

-sucul de la 1/2 lamaie

-2-3 linguri de iaurt de cocos sau smantana de cocos (optional)

-fulgi de sare de mare si piper negru proaspat macinat

-frunze de coriandru pentru decor

Supa anti-aging cu sparanghel

Ingrediente pentru dressing-ul de coriandru:

-sucul de la 1/2 lamaie

-25g coriandru proaspat

-1 lingura tahini

-1 lingura ulei de masline extravirgin

Mod de preparare:

Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare si soteaza ceapa la foc mic timp de 10 minute, pana ce se inmoaie. Adauga usturoiul, ghimbirul, condimentele si frunzele de curry. Amesteca bine si mai lasa totul cateva minute pe foc. Adauga lintea si 1.25 litri de apa.

Supa de rosii cu tortellini

Adauga rosiile si da focul la o temperatura medie/mare pana ce amestecul da in clocot. Redu temperatura la mediu/mic si lasa totul sa fiarba inca 20 de minute.

La final, adauga nautul si spanacul si stoarce sucul de la jumatatea de lamaie. Adauga iaurtul sau smantana de cocos, daca te-ai hotarat sa le folosesti pana la urma. Asezoneaza cu sare si piper.

Separat, pregateste dressing-ul punand toate ingredientele intr-un blender alaturi de 50ml de apa si mixand totul pana obtii o consistenta cremoasa.

Supa de fasole satioasa, ca in Toscana

Serveste supa cu o cantitate generoasa de dressing si garnisita cu cateva frunze proaspete de coriandru.

Foto: Instagram – @womanandhome