Abia asteptai sa apara visinele ca sa te poti bucura de gustul lor inconfundabil? Acesta tarta cu visine si topping crocant va fi exact pe placul tau, dupa ce te saturi de fructele in stare cruda.
Visinele au o cantitate mare de vitamina C. Poate ca nu iti place sa le mananci ca atare, deoaree sunt mai acrisoare, insa in aceasta tarta cu faina integrala sigur te vor unge pe suflet. Nu rata sezonul visinelor si foloseste-le ca sa faci deserturi delicioase si sanatoase.
Ingrediente pentru tarta cu visine si topping crocant:
Pentru crusta ai nevoie de:
3/4 cana cu faina
1/2 cana cu faina integrala de grau
Cum faci cele mai bune rulouri cu scortisoara
1 lingura cu zahar
1/2 lingurita cu sare de mare
5-6 linguri cu apa de la frigider
8 linguri cu unt nesarat, de la frigider
1 ou batut.
Pentru umplutura ai nevoie de:
2 cani cu visine fara samburi
2 cani cu cirese fara samburi
1/2 ceasca cu zahar
Coaja razuita de la o lamaie
2 linguri cu tapioca instant sau amidon de porumb
1 lingura cu scortisoara macinata
Putina sare de mare
Pentru toppingul crocant ai nevoie de:
1 cana cu faina integrala de grau
1/4 cana cu zahar
Putina sare de mare
6 linguri cu unt nesarat de la frigider
Mod de preparare:
Ca sa prepari crusta trebuie sa amesteci toate ingredientele intr-un bol pana cand se lipesc si poti sa formezi o bila. Trebuie sa lucrezi rapid cu ele ca sa nu se topeasca untul de la caldura mainilor. Inveleste bila de aluat in folie alimentara si las-o la frigider 30 de minute.
Cea mai buna budinca de ciocolata – reteta lui Jamie Oliver
Preincalzeste cuptorul la 218 grade Celsius si pregateste o tava pentru tarta.
Intr-un bol se amesteca ciresele cu visinele si celelalte ingrediente.
Intinde crusta intre doua foi de copt cu ajutorul unui sucitor si asaz-o in tava pentru tarta. Introdu tava la congelator timp de 20 de minute, pana cand prepari topping-ul crocant.
Ca sa faci toppingul, amesteca toate ingredientele si lasa-le la frigider.
Pune umplutura peste crusta, presara topping-ul peste umplutura si introdu tava in cuptorul incins timp de 35-45 de minute.
Se lasa la racit si se poate servi alaturi de inghetata.
Foto: Shutterstock.com