Uneori, tot ce vrei e sa mananci ceva racoritor, sanatos, satios si proaspat, toate in acelasi timp. Bineinteles, daca s-ar putea gati si extrem de simplu ar fi absolut minunat!
Ei, bine, aceasta tarta cu pesto si rosii este exact ce ai nevoie intr-o zi torida de vara, fie ca o imparti cu prietenele tale sau o gatesti pentru un pranz in familie.
Reteta de tarta cu pesto si rosii, rapida si delicioasa
Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru crusta:
- 2 oua
- 2 linguri otet alb
- 2 linguri apa rece
- 270 g faina fara gluten
- 200 g unt ghee
- Un praf de sare
Pentru umplutura:
- O mana de frunze proaspete de busuioc
- O mana de frunze proaspete de baby spanac
- 2 linguri de muguri de pin
- Un catel de usturoi
- 60 ml ulei de masline extravirgin
- Zeama de la o lamaie
- Un praf de sare
- 4-5 rosii bine coapte
Reteta de smoothie anti-aging cu ciocolata folosita de Jennifer Aniston in fiecare dimineata
Cum se prepara tarta cu pesto si rosii:
Incepe prin a preincalzi cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapeteaza tava cuptorului cu un strat de hartie de copt.
Spala frunzele de busuioc si spanac, apoi lasa-te la uscat intr-o strecuratoare. Apoi, pune mugurii de pin intr-o tigaie incinsa si rumeneste-i putin, doar cat sa prinda o nuanta aurie.
Adauga toate ingredientele pentru umplutura in blender, in afara de rosii. Mixeaza foarte bine, pana cand obtii un pesto omogen si parfumat. Lasa-l deoparte.
Amesteca unul dintre oua cu otetul si apa. Adauga treptat faina si praful de sare. Adauga si untul ghee si incorporeaza-l. Amesteca aluatul foarte bine, pana cand obtii o bila omogena. Intinde aluatul pe o suprafata de lucru pudrata cu faina, pana cand obtii un disc uniform.
Transfera aluatul de tarta pe hartia de copt din tava, apoi unge-l cu pesto, lasand o margine de aproximativ 3 cm. Spala si taie rosiile in felii subtiri, apoi pune-le deasupra sosului pesto. Presara putina sare de mare, apoi trage marginile tartei in jurul umpluturii. Unge aluatul cu ou batut, apoi pune totul la cuptor timp de 30 de minute sau pana cand crusta este aurie, iar rosiile s-au gatit complet.
Lasa tarta cu pesto si rosii sa se raceasca la temperatura camerei, apoi pune-o la frigider pana in momentul servirii. Se potriveste de minune cu o salata de frunze verzi si dressing de lamaie si ulei de masline!
Foto: Instagram/@ferguimaraesrosa