Ai nevoie de o reteta simpla, care sa nu te tina foarte mult timp in bucatarie si care sa nu implice un cuptor incins, care incalzeste suplimentar toata casa. Din fericire, aceasta tarta vegana cu zmeura si ciocolata se prepara fara foc, in doar cativa pasi simpli.
Nu te lasa intimidata de faptul ca trebuie sa pregatesti trei elemente separate. Treaba va merge extrem de repede, iar tu vei avea tarta vegana cu zmeura si ciocolata pe masa in cel mai scurt timp, cu foarte putin efort.
Iata reteta simpla de tarta vegana cu zmeura si ciocolata, perfecta pentru vara!
Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru blat:
200 g curmale Medjool fara samburi
150 g nuci pecan crude
30 g cacao
Un praf de sare
Pentru insertia de zmeura:
250 g zmeura proaspata
30 ml sirop de agave
24 g seminte de chia
Pentru crema de ciocolata:
60 g caju crud
270 g ciocolata amaruie
240 ml apa
O esenta de vanilie
Cum se prepara tarta vegana cu zmeura si ciocolata:
Incepe prin a pregati doua boluri separate: unul cu caju, unul cu curmale. Acopera-le pe fiecare cu apa fierbinte si lasa-le la hidratat.
Intre timp, pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili. Tapeteaz-o cu hartie de copt.
Intr-un blender puternic, adauga nucile pecan, pudra de cacao si sarea, mixand pana cand acestea se combina. Adauga curmalele hidratate si pulseaza din nou, pana cand obtii o compozitie omogena. Transfera compozitia in tava si preseaz-o in mod egal pe baza si pe peretii formei. Baga forma in congelator.
Este timpul sa treci la insertia dulce-acrisoara de zmeura. Pune fructele si siropul de agave intr-o cratita, la foc mic, si amesteca usor cu o lingura de lemn. Gateste totul timp de aproximativ 5 minute, pana cand compozitia incepe sa fiarba putin. Opreste focul, pune sosul in blender si mixeaza-l cateva secunde. Daca vrei, il poti trece printr-o sita, pentru a elimina semintele ramase intregi. Apoi, incorporeaza semintele de chia si lasa totul la racit. Cand sosul este rece, pune-l peste baza de nuci, apoi baga din nou tava in congelator.
Pune cajuul in blender alaturi de apa si pulseaza pana cand obtii o crema omogena. Pune-o pe foc, intr-o oala, si incalzeste-o pana incepe sa se lege. Apoi, adauga ciocolata si las-o sa se topeasca incet, acoperita de crema de caju. Peste cateva minute, amesteca usor si incorporeaza toata ciocolata. Adauga si esenta de vanilie, apoi amesteca din nou.
Scoate tava din congelator, pune compozitia de ciocolata, niveleaza, apoi introdu din nou forma in congelator pentru minimum trei ore.
Cand vrei sa servesti tarta, las-o 15 minute la temperatura camerei, inainte sa o tai. O poti decora cu zmeura proaspata, cu pudra de cacao sau cu fulgi de cocos.
Foto: Instagram/@365cleaneats