Probabil ca tiramisu este unul dintre cele mai simple si cele mai bune deserturi din lume. Combinatia de piscoturi moi si pufoase cu o crema usoara, vaniliata si fina nu are egal, mai ales cand in joc intra si capsunele proaspete.
Aceasta varianta de tiramisu cu capsune este incredibil de fresh si se potriveste de minune celor carora nu le place cafeaua sau care doresc un dulce pe baza de fructe de sezon. In plus, se prepara rapid si simplu, asa ca va fi gata suficient de repede sa-ti satisfaca pofta de ceva bun!
Cea mai buna reteta de tiramisu cu capsune
Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru crema:
- 2 galbenusuri
- 80 grame zahar pudra
- O esenta de vanilie
- 40 g faina alba
- 250 ml lapte rece
- 250 g mascarpone
Pentru piscoturi:
- un pachet de piscoturi
- 400 g capsune proaspete
- 3 linguri de zahar
- 200 ml prosecco
- 200 ml suc proaspat de portocale
Cum se prepara tiramisu cu capsune?
Vei incepe prin a prepara capsunele proaspete. Spala-le, indeparteaza-le frunzele si coditele, apoi taie-le in sferturi. Pune-le intr-un bol, apoi adauga peste ele zaharul, prosecco si sucul de portocale. Amesteca bine, apoi lasa totul la frigider, la macerat.
Intre timp, ia o cratita incapatoare si mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra. Adauga esenta de vanilie, apoi faina. Amesteca foarte bine cu un tel, apoi adauga treptat si laptele rece.
Pune oala pe foc si amesteca la foc mic pana compozitia se ingroasa. Stinge focul si lasa totul la racit. Cand crema se raceste, adauga mascarpone si amesteca bine cu un tel, pana cand obtii o crema fina, omogena si fara cocoloase.
Scoate capsunele din frigider si separa-le de zeama pe care au lasat-o. Ia o tava dreptunghiulara si pune un strat subtire de crema. Apoi, scufunda pentru 2-3 secunde fiecare piscot in sosul de prosecco si capsune. Pune piscoturile in tava intr-un strat, apoi adauga un strat de crema. Peste crema adauga jumatate din cantitatea de capsune taiate cubulete. Continua cu un strat de piscoturi, un strat de crema si inca un strat de capsune.
Serveste tiramisu cu capsune rece, de la frigider, simplu sau cu putina menta deasupra!
Foto: Instagram/@lunathea