Varza kale are un continut ridicat de clorofila, care curata sangele de toxine, dar si multe fibre, care usureaza digestia. Painea de secara crocanta se imbina perfect cu textura cremoasa a fructului de avocado, iar cele doua ingrediente inedite completeaza perfect reteta si o transforma intr-un mic dejun complet.
Varza kale are o textura mai fibroasa, insa daca se maseaza cu putina sare, ea se inmoaie si poate sa fie consumata in orice combinatii de salate.
Ingrediente pentru toast cu avocado, ridichi si varza kale:
Paine de secara
Usturoi (optional)
Avocado moale
Sare si piper negru
Zeama de lamaie
Fulgi de ardei iute
Ridichi
Varza kale masata cu putina sare si ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
Paine se secara se prajeste intr-o tigaie grill sau in prajitorul pentru paine. Daca preferi, se poate freca cu putin usturoi, pentru un plus de savoare.
Avocado se paseaza cu furculita, se condimenteaza, se stropeste cu zeama de lamaie si se intinde pe paine.
Peste toast-ul cu avocado se asaza rondele de ridichi si varza kale.
Foto: Shutterstock.com