Pentru un brunch special sau pentru un mic dejun plin de arome si energie, iti recomand sa incerci reteta de toast cu oua jumari si sparanghel copt.
Esti un mare fan al toast-urilor si iti place sa incerci combinatii inedite? Daca un toast cu rosii si busuioc nu te ma incanta, iti propun sa treci la un alt nivel si sa incerci un toast cu oua jumari si sparanghel. Furnizeaza proteine, fibre si nutrienti importanti care se regasesc in sparanghel.
Ingrediente pentru toast cu oua jumari si sparanghel copt:
-20-25 fire subtiri de sparanghel;
-ulei de masline extravirgin;
-sare si piper negru, proaspat rasnit;
-4 felii de paine cu coaja groasa sau ciabatta;
Budinca de ciocolata fara gluten
-3 linguri de unt;
-4 oua mari;
-1 lingura de lapte smantanit;
-60 gr de branza elvetiana rasa sau taiata in cubulete mici;
-60 gr de pancetta sau bacon.
Mod de preparare:
Sparanghelul se pune pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se stropeste cu ulei de masline extravirgin, se condimenteaza cu sare si piper si se pune la cuptor timp de 5-8 minute. Cand este usor rumenit, se scoate si se pune la indemana.
Painea se prajeste pe ambele parti apoi se unge cu unt.
Desert de vara: tiramisu cu afine si mure
Ouale se bat intr-un castron apoi se amesteca cu laptele smantanit. Se pune 1 lingura de unt intr-o tigaie nonaderenta. Cand acesta s-a topit se adauga amestecul de oua si lapte. Se lasa sa se gateasca pana cand pe margini apar bule de aer, apoi se amesteca pana cand ouale sunt aproape complet gatite.
Cand ouale sunt aproape gata se agauga branza si se amesteca bine, pana cand aceasta se topeste. Se ia tigaia de pe foc. Se pun ouale pe feliile de paine. Deasupra se pun cate 4-5 fire de sparanghel copt si se presara cu pancetta sau bacon. Se serveste imediat.
Foto: Shutterstock.com