Castanele coapte sunt cremoase si extraordinar de aromate. Ele se pot consuma ca atare, sau putem face din ele faimosul piure de castane, un desert care cred ca tuturor ne aminteste de copilarie.
Astazi va prezint o reteta delicioasa, fara gluten, in care am integrat piureul de castane pentru o textura cremoasa si o aroma de iarna.
Ingrediente pentru tort cu ciocolata si castane (fara gluten):
200g ciocolata neagra
6 oua
100g unt, la temperatura camerei
60g zahar de cocos
250g piure de castane
Sare
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Topeste ciocolata la bain-marie.
Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, impreuna cu un praf de sare.
Intr-un alt bol, amesteca untul moale, zaharul de cocos si galbenusurile. Adauga ciocolata topita si piureul de castane.
Incorporeaza treptat albusurile spuma. Toarna compozitia intr-o forma rotunda si coace tortul timp de 40-60 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.
Se poate servi alaturi de o lingura de frisca.
Foto: Marius Dragne