Tort de morcovi raw cu crema de branza din nuci caju

tort de morcovi
1
De Cristina Tudor
10 ian. 2019

Aceasta reteta delicioasa va fi in mod clar apreciata de toata lumea, inclusiv de cei mai mari impatimiti ai deserturilor, carora nu le va veni sa creada ca acest desert… nu ingrasa!

Tuturor de place reteta clasica de tort de morcovi, dar nu ma dau in vant dupa ingredientele procesate pe care le contine varianta originala, precum zaharul rafinat, faina alba si crema de branza foarte grasa. De aceea m-am gandit sa refac reteta folosind doar ingrediente sanatoase.

Majoritatea retetelor folosesc pulpa de morcovi (morcovii sunt blenduiti), dar e suficient sa razi cativa morcovi – asa pastrezi toate aromele si te bucuri de mai multi nutrienti. In plus, sunt mai usor de digerat asa.

Bomboane raw cu seminte de canepa si ciocolata neagra

Ingrediente pentru tort de morcovi raw cu crema branza de nuci caju:
Pentru crema de branza din nuci caju

-2 cani de nuci caju, preferabil inmuiate in apa pentru cateva ore

-1-2 linguri de suc de lamaie

-2 linguri de ulei de cocos

-1/3 cana de sirop de artar

Pentru tortul de morcovi

-2 morcovi mari

-1 ½ cani de faina de ovaz sau de hrisca

-1 cana de curmale

-1 cana ananas deshidratat

-1/2 cana cocos deshidratat

-1/2 lingurita scortisoara

Brownie raw vegane cu zmeura

Mod de preparare

Ca sa faci crema de branza, pune toate ingredientele in blender la viteza mare, pana obtii o consistenta fina, adaugand apa dupa nevoie. Pune compozitia intr-un bol si da-o deoparte.

Ca sa faci tortul, rade morcovii apoi pune toate ingredientele (inclusiv morcovii) in robotul de bucatarie si mixeaza totul pana obtii bucati mici.

Pune jumatate din amestecul de tort pe fundul unei tavi, apoi adauga o treime din crema de branza din nuci caju. Da tava la congelator pana ce stratul de branza e tare. Apoi adauga restul compozitiei de tort si da tava la frigider peste noapte.

In dimineata urmatoare, decoreaza tortul folosind restul de crema de branza si garnisind cu fistic, nuci de padure si flori comestibile. Poti presara si un pic de scortisoara si poate fulgi de cocos.

Tort rece cu iaurt si piersici

Foto: The Rawsome Vegan Life