Timp de pregatire: 35 de minute
Timp de gatire: in jur de 30 de minute
Ingrediente:
Pentru blat:
- 175g unt moale, la temperatura camerei (plus inca putin pentru a unge tava)
- 175g zahar de cocos
- 3 oua medii
- 175g faina de grau cu autocrestere, cernuta bine inainte
- 2 linguri pudra de cocos
- 2 linguri fulgi de cocos
- 1-2 linguri lapte de cocos
- 100g chipsuri bio din nuca de cocos raw, pentru ornat
Pentru glazura:
- 170g unt moale, la temperatura camerei
- 340g zahar farin
- cateva picaturi de extract pur de vanilie Bourbon din Madagascar
- coaja rasa de la 2 fructe de lime si sucul de la o jumatate de lime
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Unge usor doua tavi si tapeteaza-le cu hartie de copt.
Cu ajutorul unui mixer, bate bine untul si zaharul pana obtii o textura fina si catifelata. Adauga treptat ouale – daca te-ai grabit si ti s-a taiat aluatul, il poti repara cu o lingura de faina.
Adauga faina, pudra si fulgii de cocos si amesteca usor cu o lingura mare. Verifica consistenta aluatului lasand o bucata sa cada de pe lingura. Daca nu cade usor, mai adauga 1-2 linguri de lapte.
Toarna aluatul in cele doua tavi si da-le la cuptor pentru 25-30 de minute. Dupa ce foile de tort s-au copt, scoate-le din tavi si lasa-le sa respire cateva minute.
Intre timp, pune o cratita la foc mic spre mediu si adauga fulgii de cocos, amestecand constant, ca sa nu se lipseasca. Dupa ce s-au aurit usor, da cratita la o parte sa se raceasca.
Ia din nou mixerul si bate bine restul ingredientelor pentru glazura. Adauga o picatura sau doua de apa calduta daca mixtura ti se pare prea tare. Unge o foaie de tort, apoi pune cealalta foaie si unge-o si pe aceea complet. Presara fulgii de cocos trasi la tigaie si da tortul la frigider.
Foto: Unsplash.com