Tortul delicios de care Regina Elisabeta a II-a nu se desparte nici cand calatoreste

1
De Maria Constantin
15 sept. 2021

Suverana Marii Britanii se bucura de peste 80 de ani de prajitura ei preferata. Reteta este foarte simpla.

Regina Elisabeta a II-a are un desert favorit de care nu se poate desparti nici cand calatoreste. Darren McGrady, fostul ei chef care i-a gatit timp de 15 ani, a dezvaluit ca atunci cand pleaca la Castelul Windsor, regina ii cere bucatarului-sef sa-i faca un Chocolate Biscuit Cake.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de COSMiQE Cakes_n_Chocolates (@cosmiqe_cake_n_chocolates)

Din fericire, Elisabeta a II-a nu trebuie sa-si impuna restrictii de dieta din cauza acestei placeri: „Mananca in fiecare zi cate o felie mica pana cand mai raman cateva bucatele, dar vrea sa termine tot tortul”, a spus McGrady pentru RecipesPlus. Tortul este atat de delicios, incat Printul William si Kate Middleton au cerut unul la nunta lor, scrie revista Town&Country.

Bucatarul a publicat pe site-ul sau reteta pentru Chocolate Biscuit Cake:

Ingrediente:

115 grame de ciocolata neagra

115 grame de zahar tos

115 grame de unt fara sare

1 ou

227 de grame de biscuiti pentru ceai

227 de grame de ciocolata neagra (pentru stratul acoperitor)

115 grame de ciocolata (pentru decorare)

Mod de preparare:

Unge usor cu unt o forma rotunda de tort cu diametru de 20 de centimetri si pune pe fund un strat de hartie de copt.

Rupe cu mainile fiecare biscuit in bucati de marimea unei alune si asaza-le alaturi.

Topeste untul si zaharul intr-o craticioara, la foc mic, pana cand crema incepe sa se subtieze. Topeste apoi 115 grame de ciocolata si adauga-o peste amestecul de unt si zahar in timp ce il agiti continuu.

Adauga oul batut si amesteca bine. Pune bucatile de biscuiti si amesteca-le pentru a fi acoperite complet de crema. Toarna amestecul in forma si apasa-l ca sa nu ramana spatii goale.

Lasa tortul in frigider timp de cel putin trei ore, apoi toarna ciocolata topita peste el si acopera varful si partile laterale cu ajutorul unui cutit.

Lasa tortul sa ajunga la temperatura camerei. Topeste restul de ciocolata si foloseste-o pentru a decora varful tortului.

Foto: Instagram/@theroyalfamily