Trucul secret pentru cel mai bun terci de ovaz: Ce trebuie sa faci inainte sa il prepari

1
De Irina Constantin
20 mart. 2021

Terciul de ovaz este una dintre cele mai versatile variante de mic dejun. Acesta poate fi preparat cu tot felul de fructe, condimente sau chiar cu legume si parmezan, daca preferi un mic dejun sarat.

Desi ai la dispozitie zeci sau chiar sute de retete de porridge, noi vrem sa iti recomandam un truc rapid si simplu, care poate transforma orice terci in cel mai bun terci de ovaz. Nu este deloc complicat, nu necesita decat un ingredient in plus si face toata diferenta!

Pentru inceput, pregateste ingredientele standard: fulgii de ovaz, fini sau intregi, laptele vegetal preferat si toppingurile pe care le doresti astazi la micul dejun. Poti folosi fructe proaspete sau congelate, ingrediente precum maca, pudra de cacao sau roscove, dar si diverse nuci si seminte, care sa-ti ofere un plus de textura si grasimi sanatoase.

Iata ce sa faci pentru a obtine cel mai bun terci de ovaz din lume!

Dupa ce ai pregatit ingredientele necesare, aprinde aragazul la foc mediu si pregateste o tigaie. Chiar daca obisnuiai sa iti prepari terciul intr-o oala mica sau o craticioara, ai incredere in noi.

Incalzeste tigaia, apoi adauga un cubulet de unt. Daca esti vegana, poti folosi unt vegetal sau chiar putin ulei de cocos. Odata ce untul s-a topit, adauga fulgii de ovaz si amesteca putin, pentru ca toti sa fie inveliti in unt. Lasa fulgii de ovaz in tigaie timp de cateva minute, pana cand devin usor aurii. Mentine tigaia la foc mediu spre mic, pentru a evita arderea untului.

Vei observa ca fulgii de ovaz vor capata un miros delicios si o culoare apetisanta. In acel moment, adauga laptele vegetal in tigaie si amesteca, lasand totul la foc mic, pana cand obtii consistenta preferata.

Pune terciul de ovaz intr-un castron si adauga fructele, nucile si semintele favorite.

De ce sa prajesti usor fulgii de ovaz?

Explicatia este simpla: cerealele usor incalzite si rumenite prind un gust mai bogat, cu tenta de nuci, care se completeaza de minune cu fructe fresh. In plus, untul va oferi o aroma imbietoare, dar si o consistenta mai cremoasa.

Daca nu vrei sa folosesti deloc grasime, poti rumeni fulgii de ovaz in tigaia goala, insa fii foarte atenta sa nu ii arzi. Amesteca non-stop si adauga laptele atunci cand simti ca fulgii sunt suficient de rumeniti.

In final, vei obtine cel mai bun terci de ovaz, cu gust de granola si cu o cremozitate excelenta!

Foto: Unsplash.com.