Trufe cu ciocolata neagra, miere, smochine si nuci

1
De Ioana Marosan
17 apr. 2019

Daca esti pasionata de ciocolata si de deserturile sanatoase, atunci aceasta reteta de trufe cu ciocolata neagra, miere, smochine si nuci nu are voie sa lipseasca din repertoriul tau.

Mierea, smochinele si ciocolata au super puteri, sunt un afrodiziac perfect si metoda perfecta sa-l cuceresti pe iubitul tau. In plus, aceste trufe cu ciocolata neagra, miere, smochine si nuci sunt foarte simplu de facut!

Trufe de ciocolata cu fistic – Doar 4 ingrediente pentru un desert rafinat

Ingrediente pentru trufe cu ciocolata neagra, miere, smochine si nuci:

-140 gr de smochine uscate;

-40 ml miere;

-1/4 lingurita de extract de vanilie;

-3-5 linguri de apa fierbinte;

-60 gr de nuci confiate sau nuci coapte, tocate grosier;

-230 gr ciocolata neagra, cu minimum 70% cacao.

-fulgi de sare (optional).

Mod de preparare:

Se ia un robot de bucatarie in care se pun smochinele, mierea, extractul de vanilie si 2 linguri de apa fierbinte. Se mixeaza bine pana cand se obtine un amestec matasos. Apoi se curata peretii vasului robotului de bucatarie, se mai adauga 1-2 linguri de apa fierbinte si se mai mixeaza pana cand se obtine un amestec de consistenta piureului.

Prajitura cuib de oua de Paste

Se transfera piureul de smochine intr-un castron si se incorporeaza nucile tocate. Apoi, cu ajutorul unei linguri, se formeaza bile egale care se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc la frigider cel putin o ora. Dupa ce bilutele s-au racit, se topeste ciocolata.

Se ia o oala mica si se umple cu cateva degete de apa, iar deasupra ei se pune un castron rezistent la caldura, in asa fel incat castronul sa atinga suprafata apei. Se pun 160 de grame de ciocolata neagra in castron si se lasa sa se topeasca partial, dupa care se amesteca pana cand se topeste complet. Se ia de pe foc si se amesteca ocazional, pana cand temperatura ciocolatei coboara putin sub temperatura corpului.

Tort cu ciocolata si bere Guinness

Se ia o alta tava si se tapeteaza cu hartie de copt. 

Apoi, cu miscari rapide pentru ca ciocolata sa nu apuce sa se intareasca se iau trufele de smochine, miere si nuci si se trec prin ciocolata, cu ajutorul unei furculite, apoi se pun in tava nou-pregatita. Daca iti mai ramane ciocolata, o poti turna pe deasuppra trufelor. Se lasa sa se intareasca si se pot servi.  Rezista in frigider timp de cateva zile dar sunt cele mai bune la temperatura camerei.

Foto: Shutterstock.com