Untul de migdale, de arahide, de caju sau de seminte de floarea-soarelui se poate face foarte usor acasa. Este de preferat sa optezi pentru acest lucru ca sa eviti aditivii, uleiurile hidrogenate si zaharul, care sunt adesea folosite in variantele din comert.
Migdalele sunt foarte hranitoare pentru ca au multe proteine, fibre, vitamina E, magneziu, mangan, calciu si fier. Ele constituie gustarea ideala intre mesele principale, insa trebuie sa te asiguri ca le consumi dupa ce au fost hidratate cateva ore in apa (acest lucru activeaza anumite enzime si face ca migdalele sa fie mai usor de digerat).
Cumpara migdale crude, pe care le poti coace la cuptor pentru a le transforma apoi intr-un unt absolut delicios, pe care sa-l consumi cu fructe si legume crude, pe toast de secara, crackersi din cereale expandate, peste terciul de la micul dejun, in dressing-urile pentru salate sau in smoothie-urile sanatoase.
Ingrediente pentru unt de migdale facut in casa:
3 cani cu migdale crude
1/4 lingurita cu sare de mare
1/4 lingurita cu scortisoara (optional)
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius.
Migdalele se pun in tava si se lasa la cuptor 10 minute, ca sa se rumeneasca.
Dupa ce s-au racit, se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza cateva minute, pana cand elibereaza uleiurile, formandu-se o pasta cremoasa. Foloseste o spatula cu ajutorul careia sa dai jos migdalele de pe peretii bolului.
Adauga sarea si putina scortisoara (daca preferi).
Se pune intr-un borcan si se pastreaza inchis la frigider.
Foto: Shutterstock.com