Este o reteta simpla, foarte gustoasa si potrivita pentru vremea rece de afara. Iar aromele sale iti vor aduce mai aproape vara la care te tot gandesti in ultima vreme.
Poti servi vinetele si cu paste: un deliciu!
Ingrediente pentru vinete cu parmezan la cuptor:
-4 vinete, taiate in felii longitudinale subtiri;
-3 linguri de ulei de masline;
-1 ceapa, tocata;
-2 catei de usturoi, tocati;
-700 gr de rosii cherry si sos de rosii cu busuioc;
-125 gr de mozzarella;
– 1 legatura de frunze de busuioc;
-25 gr de parmezan sau o alternativa vegetala.
Ai incercat sa condimentezi vinetele cu paprika afumata?
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. Feliile de vinete se amesteca bine cu 2 linguri de ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper.
Se pun la copt timp de 10-12 minute intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pana cand se inmoaie si incep sa se rumeneasca.
Ceapa se caleste timp de 5 minute cu 1 lingura de ulei de masline, pana cand se inmoaie, apoi se adauga usturoiul si se mai gateste timp de cateva minute, apoi se ia de pe foc. Se reduce temperatura cuptorului la 200 grade Celsius.
Poate ai pofta de pizza… din vinete!
Se ia un vas termorezistent si se aseaza pe fundul lui un strat de vinete. Se toarna deasupra sos de rosii si se pun bucati de mozzarella, apoi se adauga ceapa si usturoiul calite si jumatate dintre frunzele de busuioc.
Deasupra se pun restul de felii de vinete si sosul de rosii, apoi se presara parmezanul razuit. Se coace timp de 15-20 de minute. Se asezoneaza cu restul de frunze de busuioc si se serveste impreuna cu o salata crocanta din frunze verzi.
Foto: Shutterstock.com