Vinete la cuptor cu rosii, busuioc si mozzarella – alternativa perfecta pentru pizza

1
De Ioana Marosan
9 aug. 2018

O reteta care satisface pofta de pizza, dar fara sa contina faina alba. Incearca reteta de vinete la cuptor cu rosii, busuioc si mozzarella, una dintre cele mai simple alternative la pizza clasica.

Atunci cand sunt preparate pe gratar, la cuptor sau sunt sotate rapid, vinetele se transforma complet si devin foarte aromate. In plus, ele vor absorbi toate aromele ierburilor pe care le folosesti, iar unele condimente merg de minune combinate cu vinetele.

Acum este momentul sa le incluzi in cat mai multe preparate: de la salata de vinete cu ceapa, pana la varianta libaneza cu pasta de susan sau aceste combinatii la cuptor numai cu ingrediente de sezon. Data viitoare cand poftesti la o pizza margherita, incearca aceasta reteta cu vinete in locul aluatului clasic, cu faina alba rafinata!

Ingrediente pentru vinete la cptor cu rosii, busuioc si mozzarella:

1 vanata taiata rondele

2 rosii maruntite dupa ce ai scos samburii si miezul

Frunze proaspete de busuioc

Mozzarella fresca

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.

Peste rondelele de vinete se presara putina sare, dupa care se lasa cateva minute ca sa elimine excesul de apa.

Se asaza rondelele in tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt, se orneaza cu rosii, busuioc maruntit si mozzarella fresca.

Se lasa la cuptorul incins pana cand se topeste mozzarella si se rumeneste.

Se orneaza cu busuioc proaspat.

Foto: Shutterstock.com