3 obiceiuri aparent normale care, in realitate, iti distrug sanatatea creierului

1
De Alice Papuc
16 iun. 2023

Desi aceste obiceiuri se regasesc in rutina celor mai multi oameni, ele afecteaza creierul in mod negativ.

Rutina si obiceiurile tale iti afecteaza sanatatea creierului mai mult decat iti poti imagina. Aceste obiceiuri sunt atat de firesti incat au devenit, practic, norme ale societatii. In realitate, ele iti distrug, incet, incet, creierul. Iata care sunt acestea!

Evita depresia si anxietatea cu ajutorul acestor nutrienti cheie. Afla ce alimente trebuie sa consumi!

Te resemnezi ca esti o persoana introvertita

Esti o persoana introvertita si ramai mereu in zona ta de confort. Oamenii te obosesc si te lasa fara energie. Preferi sa ramai singura, decat sa fii inconjurata de oameni noi. Crezi ca in acest fel te protejezi si iti faci un serviciu. In realitate, aceasta atitudine conduce catre o sanatate cognitiva precara. Oamenii sunt, prin natura lor, fiinte sociale. Pentru o sanatate optima a creierului, au nevoie de conexiune. Au nevoie de socializare, au nevoie sa schimbe idei, opinii si sa poarte conversatii.

Multitasking-ul si costurile sale ascunse. De ce nu este bine sa faci mai multe lucruri in acelasi timp

Izolarea conduce catre un risc mai ridicat de boli neurologice si cardiace. Singuratatea creste riscul de anxietate si de depresie. In realitate, nu ai nevoie sa fii singura, ci sa fii inconjurata de oameni dragi. Ai nevoie sa petreci timp de calitate cu cei pe care ii iubesti si cu acele persoane a caror companie contribuie la bunastarea ta. Desi poate parea dificil sa iti iesi din zona de confort si sa devii o persoana sociabila, poti urma cativa pasi facili:

  • Suna pe cineva drag (fie ca este vorba de mama ta, de prietena cea mai buna sau de un amic din copilarie)
  • Organizeaza o iesire in weekend (alege o activitate care iti face placere – boardgames, bowling, cinema sau shopping si iesi alaturi de cei dragi)
  • Descopera un nou hobby (mergi la sala, la bazin, incearca sa urmezi cursuri de dans sau de gatit. Orice activitate iti face placere si te ajuta sa cunosti oameni noi)

Prea mult timp petrecut in fata ecranelor

Realitatea este ca oamenii petrec din ce in ce mai mult timp blocati in ecrane: atat la locul de munca, cat si in timpul liber. Este placut sa dai scroll pe Instagram sau pe TikTok si nici macar nu stii cand trec orele. Te gandesti ca te relaxezi dar, in realitate, te obosesti si pierzi ore pretioase de somn.

Vitamine care iti sustin sanatatea metabolica si te ajuta sa slabesti

Te epuizezi

Traim intr-o lume in care oamenii “trebuie” sa faca cat mai multe lucruri. Multitasking-ul este la putere iar tu trebuie sa dai randament 110%, indiferent de starea ta de spirit sau de sanatate. Viata este mai agitata ca niciodata si toti isi doresc sa castige. Bineinteles, este ideal sa fii o persoana ambitioasa si sa iti doresti sa reusesti. Insa ai grija de tine si de sanatatea creierului tau.

Foto: freepik.com