Nu gresesti daca iei in considerare toate solutiile si strategiile oferite de medici. Supermodelul Kate Bock a stat de vorba cu medicul Darria Long pentru seria video Expert Insights, creata de MindBodyGreen, pentru a afla care sunt cele mai simple metode de a preveni balonarea si de a ne trai viata fara acel disconfort abdominal enervant. Medicul a propus 4 strategii surprinzator de simple:
1. Bea multa apa
Primul lucru care le vine in minte, atat lui Bock, cat si medicului Darria Long, este hidratarea suficienta. „Sa bei suficienta apa ajuta enorm sistemul digestiv, care se va activa si va functiona corect pe tot parcurusul zilei si noptii. Deshidratarea, in schimb, afecteaza digestia”, explica medicul. „Eu beau foarte multa apa imediat ce ma trezesc si observ ca asta ma ajuta enorm”, confirma supermodelul Kate Bock.
2. Fa-ti un program regulat de mese
Nu toata lumea are timp sa se aseze si sa pregateasca – cu atat mai putin sa manance – o masa elaborata in fiecare zi. „Calatoresc mult. Sunt mereu pe drumuri”, spune Bock, „la fel ca majoritatea oamenilor care au un program aglomerat”. Dar daca astepti pana cand ti se face o foame cumplita ca sa mananci, este mult mai probabil sa mananci in exces, sa alegi o optiune mai putin hranitoare sau sa mananci mult prea repede – iar toti acesti factori pot duce la balonare.
Asadar, pentru a se asigura ca ramane in mod constant satula, chiar si in cele mai aglomerate zile, Bock se bazeaza pe pregatirea meselor in avans si pe gustari simple pentru echilibrarea nivelului de zahar din sange.
3. Ia un supliment probiotic
Cand toate celelalte obiceiuri sunt greu de pastrat, Bock spune ca suplimentul ei de probiotice o ajuta sa ramana pe drumul cel bun. „Iau un probiotic in fiecare dimineata si stiu ca astfel mentin sanatatea florei intestinale. Ceea ce, in schimb, ajuta la functionarea normala a sistemului digestiv, prevenind balonarea si crampele”.
4. Mananca pre- si probiotice
Impreuna cu suplimentarea, Long recomanda optimizarea dozei de probiotice cu ajutorul alimentatiei. „Kefirul, legumele fermentate, varza murata, kimchi — toate acestea sunt surse bune de probiotice”, mentioneaza medicul Darria Long.
Si pentru ca acele probiotice sa „infloreasca”, au nevoie de prebiotice din care sa se hraneasca. „Prebioticele sunt acea fibra insolubila… hrana pentru micile bacterii benefice care ajuta la mentinerea echilibrului florei intestinale. Acestea pot fi gasite in fructe de padure, anghinare, mere, banane, cacao si multe altele”, adauga medicul.
Foto: Instagram/@samiclarke