Fertilitatea si conceptia constienta sunt doua teme care acum sunt abordate deschis, in comparatie cu anii trecuti, cand nu prea se vorbea despre aceste subiecte. Lupta pentru fertilitate este foarte provocatoare din punct de vedere emotional. Fie ca ai probleme in conceperea sau ducerea pana la capat a sarcinii, este o experienta dureroasa – mai ales daca a deveni mama este ceva ce iti doresti din tot sufletul. Exista situatii in care poate exista o problema medicala sau o alta forta dincolo de controlul tau care sa afecteze calatoria spre maternitate. De asemenea, poate fi vorba si despre alti factori precum sincronizarea, mediul sau stresul.
Pe scurt, conceptia constienta este procesul de creare constienta a spatiului fizic si emotional pentru ca copilul tau sa se nasca. Poti apela la instrumente precum meditatia, limitarea factorilor de stres si a declansatorilor emotionali si examinarea atenta a sanatatii tale din punct de vedere holistic.
Ce sa faci si ce sa NU faci atunci cand incerci sa-ti cresti fertilitatea si sa ramai insarcinata
Iata care sunt recomandarile specialistilor pentru a face fertilitatea si conceptia sa se desfasoare cat mai firesc.
Mananca alimente hidratante si bea apa
Asigurandu-te ca organismul tau este cat mai sanatos posibil contribui la favorizarea unui mediu propice pentru a concepe. Consuma in special grasimi sanatoase (avocado, uleiuri de buna calitate, nuci si unt de nuci) pentru a-ti echilibra hormonii. Nu uita sa bei apa.
Curata-ti spatiul
Ce ai in casa ai si in suflet. Un mediu haotic duce la un stres suplimentar. Acesta poate fi un moment bun pentru o mica curatenie de primavara, indiferent de anotimp.
Incearca meditatia
Ai nevoie de un mediu calm si linistit pentru a te conecta cu propriul trup. Meditatia poate juca un rol esential in abordarea stresului incontestabil care poate inconjura fertilitatea si conceptia.
Simptome de sarcina. Primele semne care iti dau de veste ca esti insarcinata
Vorbeste cu tine cu blandete
Pe langa meditatie, spune-ti mantre incurajatoare precum: „Imi iubesc corpul si tot ceea ce face pentru mine”, „Sunt pregatita sa devin mama”, „Sunt pregatita sa aduc o noua viata” si „Totul va fi bine”. Este uimitor ce schimbari putem experimenta atunci cand vorbim cu noi insine intr-o maniera iubitoare.
Renunta la stres
Reducerea stresului este esentiala. Fara indoiala ca ai mai auzit asta, dar efectul stresului asupra fertilitatii nu poate fi negat. Am auzit cu totii povestile femeilor care incearca ani si ani de zile si apoi renunta, sau decid sa adopte sau sa gaseasca o mama surogat. Apoi, cand se asteapta mai putin, raman insarcinate pe cont propriu. Acest lucru se intampla pentru ca sarcina se instaleaza intr-un corp relaxat, atunci cand mintea inceteaza sa se streseze.
Salveaza aceste sfaturi pentru cand vei avea nevoie de ele si trimite-le prietenelor tale interesate de subiecte precum fertilitatea si conceptia.
Foto: Freepik.com