Care sunt principalele erori pe care le poti comite atunci cand gatesti folosind atat de popularul piept de pui.
Greselile pe care le comiti cand gatesti pieptul de pui:
1. Nu dezgheti corect carnea.
Daca ai un piept de pui congelat pe care vrei sa il gatesti, este gresit sa il scoti din congelator si sa il lasi la temperatura camerei ca sa se dezghete. In acest fel, carnea se poate contamina iar tu si familia ta riscati sa va imbolnaviti.
Poti lasa pieptul de pui la frigider, chiar daca procesul de dezghetare se va desfasura mult mai lent. O alta solutie ar fi sa pui carnea intr-o punga de plastic inchisa foarte bine si sa o asezi intr-un vas cu apa rece pe care sa o schimbi la fiecare 30 de minute, pentru ca apa sa fie rece in permanenta si pentru ca dezghetarea sa se faca mai repede.
Imediat dupa ce s-a decongelat, pieptul de pui trebuie gatit.
2. Nu speli bine recipientele si ustensilele pe care le-ai folosit pentru prepararea pieptului de pui.
Chiar daca speli pieptul de pui, asta nu inseamna ca ai ucis toate bacteriile. Ba dimpotriva, le poti imprastia si mai mult. Indicatiile specialistilor sunt sa nu speli carnea de pui direct in chiuveta, sa speli si sa cureti foarte bine toate recipientele si ustensilele (tocator, cutite, vase) care au intrat in contact cu pieptul de pui crud. De asemenea, spala-te foarte bine pe maini inainte sa te apuci sa gatesti si altceva.
3. Nu condimentezi decat cu sare.
Multe persoane pun doar sare si piper pe pieptul de pui inainte de a-l pune in tigaie sau pe gratar! In acest caz exista riscul ca aceasta carne sa iasa uscata si fara gust. Bucatarii cu experienta va sfatuiesc sa marinati pieptul de pui inainte, pentru ca acesta sa fie suculent si gustos dupa prepararea termica.
Citeste continuarea pe wowbiz.ro
Foto: Unsplash.com