Spre deosebire de frisca sau zahar, care o fac nesanatoasa, uleiul de cocos ofera nutrienti cafelei. Cei de la Care2 au 6 motive pentru care ar trebui sa il folosesti si tu in cafeaua de dimineata:
Poate stimula metabolismul
Cele mai multe diete includ uleiul de cocos. Acesta contine trigliceride cu lant mediu, care stimuleaza metabolismul. Rezultatele unui studiu au aratat ca luand una sau doua linguri de trigliceride cu lant mediu pe zi iti poti creste nivelul de energie cu pana la 5 procente. Acestea reprezinta aproximativ 120 calorii pe zi. De asemenea, studiul arata ca uleiul de cocos poate ajuta la pierderea in greutate. Femeile care au participat la acest studiu si au consumat 30 ml de ulei de cocos pe zi au pierdut mai mult in greutate decat cele care au consumat ulei din soia.
Poate reduce pofta de mancare
Daca vrei sa mananci mai putin, poti incerca sa adaugi ulei de cocos in cafea. Acesta reduce din pofte.
Poate sa creasca nivelul de energie
Multi dintre noi bem cafea ca sa avem energie. Daca adaugi ulei de cocos in ea, s-ar putea sa ai chiar mai multa. Corpul nostru absoarbe trigliceridele cu lant mediu foarte repede, ceea ce inseamna ca ai mai multa energie aproape imediat. Poti sa folosesti uleiul de cocos in bautura inainte de a merge la sala, pentru un antrenament mai productiv.
Poate sa intareasca sistemul imunitar
Cafeaua nu contine nutrienti, ci este doar o sursa buna de antioxidanti. Insa uleiul de cocos contine acid lauric, care are proprietati anti-microbiene puternice. Acidul lauric poate ajuta la tratarea infectiilor virale, febrei si a gripei.
Poate preveni declinul cognitiv
Atat cafeaua, cat si uleiul de cocos contin antioxidanti care iti pot imbunatati sanatatea mintala. Studiul a aratat ca functia cognitiva in cazul pacientilor care au Alzheimer poate fi imbunatatita prin consumul de trigliceride cu lant mediu. Si daca te lupti cu depresia s-ar putea sa te ajute. In general, este important sa avem un aport suficient de grasimi ca sa putem scapa de depresie. Gasesti grasimi sanatoase in uleiul de masline, nuci, seminte sau avocado.
Ar putea ajuta la prevenirea diabetului
Stiati ca bautorii de cafea au un risc mai scazut de diabet de tip 2? Trigliceridele cu lant mediu ajuta la reducerea nivelului glucozei din sange.
Cum poti folosi uleiul de cocos?
Daca te hotarasti sa il folosesti in cafea, fa-o moderat. Incepe cu o lingurita. Pune intai uleiul intr-o ceasca goala, apoi toarna cafeaua si amesteca. Dupa o perioada, poti adauga 2 lingurite.
Foto: Shutterstock.com