9 alimente cu continut scazut de grasimi care sunt de fapt nesanatoase

1
De Cristina Tudor
5 apr. 2024

Mania alimentelor cu continut scazut de grasimi din anii ’80 si ’90 ar fi putut avea intentii bune, dar profesionistii din domeniul sanatatii de astazi considera ca a cauzat mai mult rau decat bine.

Chiar daca ideea era ca reducerea grasimilor ar reduce caloriile (si implicit asta ducea la pierderea in greutate), acum stim ca nu toate grasimile sunt create egal. Unele, precum acizii grasi omega-3 si grasimile mononesaturate, au beneficii extraordinare pentru sanatate, cum ar fi reducerea inflamatiei si contributia la sanatatea inimii.

Indiferent de tip, grasimea nu este un cuvant „murdar” – este un macronutrient necesar pentru viata umana. (Si este clar acum ca un consum moderat de grasimi nu te ingrasa.) Cu toate acestea, unii producatori de alimente continua sa faca versiuni cu continut scazut de grasimi ale produselor lor.

Pentru unii oameni care au nevoie de o dieta cu continut scazut de grasimi din motive medicale, acest lucru poate fi o binecuvantare. Dar pentru multi dintre noi, alimentele care si-au pierdut grasimea in mod artificial nu sunt doar inutile, ci si potential daunatoare. Adesea, prin inlaturarea grasimilor naturale, producatorii de alimente trebuie sa le inlocuiasca pe acestea cu zahar, emulsificatori si alte ingrediente nu tocmai sanatoase care nu au valoare nutritiva.

Inainte sa alegi un aliment „light” sau „dietetic” de pe raftul magazinului, verifica aceasta lista de 9 produse cu continut scazut de grasimi care nu sunt chiar atat de sanatoase pe cat ai putea crede. Citeste continuarea pe csid.ro

Foto: depositphotos.com